Política 17/05/2018

Arrimadas defensa que Rajoy i Rivera abordin mantenir el 155: "S'ha d'acordar com"

La líder de Cs assegura que "no és la seva prioritat" intervenir TV3

Ara
1 min
Inés Arrimadas, en roda de premsa aquest dilluns / ACN

BarcelonaInés Arrimadas defensa que es mantingui l'aplicació de l'article 155 a Catalunya fins que els dirigents independentistes "no es comprometin a respectar els drets de tots els catalans". Ho ha dit en una entrevista a RAC1, en la qual ha destacat que "s'ha d'acordar com", i ha fet referència a la reunió que mantenen aquest dijous Mariano Rajoy i Albert Rivera a la Moncloa.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La líder de Cs ha assegurat que Torra "no vol que s'aixequi el 155". "Estan dient que faran un Parlament paral·lel i un Govern paral·lel, una Constitució paral·lela, que tornaran a fer les ambaixades, que recuperaran la gent investigada de consellers. Evidentment no vol que s'aixequi el 155", ha afirmat, i ha subratllat que tot plegat amaga que "no tenen ni idea de com governar sense dir que la culpa és d'Espanya".

Arrimadas no veu suficients les disculpes de Torra i ha subratllat que en el primer debat d'investidura "va enfotre-se'n" quan l'oposició li va recriminar els comentaris. "Amb molt dolor és president de la Generalitat", ha lamentat Arrimadas, que ha assegurat que està "molt preocupada" perquè, a més, l'independentisme li va donar suport: "De lliçons de moral, cap ni una".

Sobre la possibilitat d'intervenir TV3, Arrimadas ha anotat que no és la seva "prioritat" i ha afirmat que la seva voluntat és que s'aprovi la llei al Parlament per "despolititzar" la televisió pública catalana. Tanmateix, ha advertit: "Si no es pot garantir una pluralitat i neutralitat, soc partidària de parlar de moltes coses". "No ens podem passar tres o quatre anys més amb aquesta televisió", ha remarcat la líder de Cs, que ha assenyalat que si cal intervenir TV3 amb el 155 s'ha de "concretar al Senat".

stats