SESSIÓ DE CONTROL
Política 10/04/2013

Mas: "Podríem presentar uns pressupostos maquillats, com fan altres, però no seria responsable"

L'oposició exigeix al president de la Generalitat la presentació dels comptes, però assegura que no es farà fins que no es conegui l'objectiu de dèficit

O. March / M. Toro
1 min

BarcelonaEls pressupostos de la Generalitat, que encara no s'han presentat, han protagonitzat bona part de la sessió de control que s'ha celebrat aquest dimecres al Parlament. "Podríem presentar uns comptes maquillats, com fan altres, però no seria responsable", ha reiterat el president de la Generalitat davant preguntes de PSC, PP i ICV-EUiA. "No els presentarem fins que no coneguem l'objectiu de dèficit definitiu que ens marqui el govern espanyol", ha explicat Mas, alhora que avançava que hi haurà impostos que es retocaran a l'alça de cara als comptes per al 2013.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Amb el 0,7% de dèficit és inviable fer uns pressupostos. Implicaria posar en risc l'estat del benestar", ha respost Mas a Junqueras, líder d'ERC, que ha reclamat al president que expliqui a la ciutadania que és l'estat espanyol qui obliga a fer aquesta retallada. "Aquesta explicació ja hi és", ha insistit Mas, que confia a aprovar els comptes "amb el suport, com a mínim, dels socis republicans". El president ha reclamat, en aquest sentit, posar fil a l'agulla amb la Hisenda pròpia.

Més agre ha estat l'intercanvi dialèctic amb Alícia Sánchez-Camacho, presidenta del PP, que li ha recriminat que "Ítaca cada cop és més lluny" i que no hagi canviat el rumb amb el dret a decidir. "Mariano Rajoy tampoc ha canviat la seva manera de pensar", li ha respost amb ironia Mas, que ha reiterat el seu compromís amb la consulta.

stats