Política 06/09/2014

Mas: "300 anys després, ara volem contemplar la llibertat de Catalunya"

El president de la Generalitat tanca el consell nacional de CDC que ha avalat la nova direcció del partit i reivindica el paper de "paret mestra" de Convergència en el procés sobiranista

Oriol March
2 min
Artur Mas en el consell nacional de CDC aquest dissabte a Barcelona / MANOLO GARCÍA

BarcelonaEl president de la Generalitat, Artur Mas, ha assenyalat aquest dissabte que Convergència fa de "paret mestra" del procés sobiranista en el tancament del consell nacional de CDC que ha servit per ratificar el nou comitè de direcció de la formació nacionalista. "Estem dempeus, no pas ajupits. Estem amb l'ànim serè, no pas atabalat. Estem amb moltíssimes ganes d'anar endavant, de fer el camí, de fer el cim des del qual nosaltres podrem contemplar el paisatge de la llibertat. 300 anys després, ara volem contemplar la llibertat de Catalunya", ha indicat Mas, que ha volgut deixar clar que "res no serà fàcil".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"El màxim consens polític és la baula més feble de la cadena, dissortadament. La conseqüència del càlcul partidista no és el joc d'estar al Govern o a l'oposició, és enfonsar el país", ha assenyalat el president, que ha agraït als partits que no s'hagin sumat a la proposta de María Dolores de Cospedal, secretària general del PP, de bastir un bloc del no a la consulta. "Que no us faci por que vulguin articular el front del no. Benvingut sigui un front del no el 9-N per votar-hi que no, ho respectarem. El que no permetrem és un front per no votar el 9-N. Que diguin que no, però que deixin votar", ha exclamat Mas.

"Als que ens veuen amb cops i nafres els hem de dir que si portem ferides és perquè portem la part principal del combat del país. Els que després d'un combat no tenen ferides ni cops, estan fent d'espectadors i no d'actors. No és el mateix fer d'actor principal que de secundari. Portem les ferides al cos, d'acord. Algunes se'ns veuen. Estem en combat i nosaltres estem al terreny de joc", ha tret pit Mas amb referència al paper de Convergència.

Rull: "La refundació pretén que el partit es reformuli de cara a la Catalunya independent"

Josep Rull ja és el nou coordinador general de Convergència. El consell nacional del partit l'ha ratificat al capdavant del nou comitè de direcció del partit, un òrgan que Artur Mas va proposar el 25 de juliol per substituir Oriol Pujol com a secretari general del partit després de la seva renúncia definitiva al càrrec. Rull s'ha estrenat amb un discurs davant d'un consell nacional més nombrós del que és habitual i ha assegurat que vol "un nou partit per a un país que volem independent".

"La refundació pretén que el partit es reformuli de cara a la Catalunya independent", ha assenyalat Rull, que ha indicat que els que volen aprofitar el cas Pujol per abatre Convergència "no se'n sortiran". "Hi ha algú que albira un xoc de trens. No el volem, però si es produeix serà entre una Catalunya que vol construir el seu futur i una Espanya que vol reconstruir el seu passat", ha afegit sobre la voluntat de celebrar la consulta.

El nou organisme ha estat aprovat amb el 92,48% dels vots, segons ha anunciat la presidenta del consell nacional de Convergència, Irene Rigau. El partit ha aprofitat l'acte per presentar una nova imatge basada en el lema "Som convergents!" acompanyat de la frase "per un nou país".

Es tracta del primer consell nacional de CDC després que aquest 25 de juliol, el mateix dia que Mas va fer la proposta de nova direcció, l'expresident Jordi Pujol va confessar la seva fortuna oculta a l'exterior.

stats