Política 15/11/2016

L'Audiència Nacional absol el regidor d'Ahora Madrid Guillermo Zapata

El tribunal defineix com a "humor macabre" el tuit sobre Irene Villa i les nenes d'Alcàsser i no un delicte d'humiliació a les víctimes del terrorisme

Mariona Ferrer I Fornells
1 min
El regidor d'Ahora Madrid Guillermo Zapata. EFE

MadridGairebé un any i mig després que explotés la polèmica per una sèrie de tuits ofensius, s'ha acabat el periple judicial del regidor d'Ahora Madrid Guillermo Zapata. L'Audiència de Madrid ha decidit absoldre l'activista i polític madrileny. Defineix la sèrie de tuits com a "humor macabre" i no pas com un delicte d'humiliació a les víctimes del terrorisme pel qual havia estat jutjat. El tribunal considera que els comentaris de Zapata segurament seran reprovables, però "en un pla diferent del de la legalitat penal".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

L'Associació Dignitat i Justícia reclamava un any i vuit mesos de presó per al regidor per un tuit que va escriure el 2011, quatre anys abans de ser escollit regidor, i en què assenyalava: "Han hagut de tancar el cementiri de les nenes d'Alcàsser perquè hi vagi Irene Villa a buscar recanvis".

Des del minut u que l'Audiència Nacional no va voler fer prosperar la querella. Sí que va imputar Zapata a finals de juny de l'any passat, qui va dimitir al cap de 48 hores de ser nomenat com a responsable de Cultura, però fins i tot Irene Villa va demanar que l'exculpessin. Des de llavors, el jutge Santiago Pedraz va arxivar fins a tres cops la causa contra el regidor. Finalment es va obrir judici oral i se l'ha acabat absolent.

stats