Política 15/06/2015

Carmena accepta la dimissió de Zapata 48 hores després de prendre el càrrec

El mateix regidor de Cultura ha demanat ser rellevat per la polèmica ocasionada pels acudits sobre l'Holocaust i víctimes d'ETA. La renúncia es produeix 48 hores després que prengués el càrrec

Agències
1 min
Zapata, en el moment que Carmena va prendre possessió / EFE

BarcelonaLa nova alcaldessa de Madrid, Manuela Carmena, ha acceptat la dimissió del seu regidor de Cultura, Guillermo Zapata, després de la tempesta política generada pels tuits que va fer el 2011 i que feien mofa de l'Holocaust i sobre víctimes d'ETA. Zapata plega 48 hores després de prendre el càrrec i després de discutir amb l'alcaldessa la sortida a la situació generada. Zapata, però, seguirà de regidor de moment sense cartera.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Guillermo Zapata compareixerà en roda de premsa aquesta tarda a l'Ajuntament de Madrid. El mateix dia que es va constituir el consistori de la capital es van conèixer uns tuits de Zapata en què feia acudits sobre els jueus o sobre Irene Villa, cosa que ha portat tota l'oposició a demanar-ne el cessament i que l'alcaldessa, Manuela Carmena, prengui mesures.

Zapata estarà acompanyat pel número 18 de la candidatura d'Ara Madrid i responsable de l'àrea de Govern de Salut, Seguretat i Emergències, Javier Barbero, han informat a Europa Press fonts municipals.

Carmena els vol "tots"

Un dia després, ha assenyalat que cal establir "límits" a l'humor negre, del qual es declara "poc amiga", per afegir a continuació que els seus regidors "han canviat" i que els vol "tots" amb ella.

"Aquestes persones han canviat, tenen una actitud absolutament institucional, són molt vàlids i els vull tots amb mi", ha declarat després que es coneguessin els polèmics tuits.

stats