Política 16/04/2015

Bosch rebutja triar entre Trias i Colau per no tornar "als enfrontaments entre la Lliga i la FAI"

L'alcaldable d'ERC es presenta com el candidat capaç de bastir ponts amb la resta de partits i aposta per governar amb "pactes de ciutat amplis"

Roger Tugas
1 min
L'acte de presentació de Bosch

BarcelonaL'alcaldable d'ERC per Barcelona, Alfred Bosch, ha rebutjat aquest dijous en una conferència a l'Escola Industrial que calgui triar entre Xavier Trias o Ada Colau per liderar l'ajuntament. "N'hi ha que ens volen fer triar entre un i altre extrem. Trias? Colau? Barcelona!", ha subratllat, ja que no vol "enfrontar una ciutat pobra i una de privilegiada, no volem tornar als enfrontaments entre la Lliga i la FAI".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Així, Bosch s'ha mostrat contrari a "una confrontació d'una banda i altra que porti a una ciutat morta", atès que "hi ha risc de fractura, però no la volem abonar". "Si guanya un dels dos bàndols, l'altre haurà perdut i ja no la podrem cosir", ha opinat. Així, ha agraït que CiU, ICV, PSC i la CUP vulguin pactar amb ERC, però s'ha preguntat: "Si hi ha tanta gent que vol pactar amb nosaltres, voleu dir que no ens toca liderar consensos?".

Així, Bosch s'ha mostrat partidari de "pactes de ciutats amplis" contra l'atur o la pobresa i sobre el turisme o l'habitatge. "No ens casarem amb algú i renunciarem a l'agenda social i ètica ni ens casarem amb algú i renunciarem a l'agenda nacional". El candidat republicà, a més, ha vaticinat que podrà guanyar els comicis amb postul·lats d'esquerres i sobiranistes.

stats