CIUTATS
Política 03/02/2011

Barcelona i Lleida impulsaran la investigació agroalimentària

Els alcaldes de Barcelona i Lleida, Jordi Hereu i Àngel Ros, han acordat avui que les dues ciutats intercanviïn coneixements en matèria de promoció econòmica i impulsin la investigació del sector agroalimentari.

Efe
1 min

Barcelona (Barcelonès)Els dos alcaldes han signat avui un conveni de col·laboració entre Mercabarna i el Parc Científic i Tecnològic Agroalimentari de Lleida per promoure la investigació i el desenvolupament del sector alimentari.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Fonts municipals han explicat que el conveni "pretén enfortir les relacions de cooperació territorial entre les diverses administracions de les principals ciutats catalanes en l'àmbit econòmic, social i cultural promovent el desenvolupament del comerç, la cooperació econòmica i la inversió entre les dues capitals.

El conveni compromet Barcelona i Lleida a intercanviar coneixements sobre la gestió de 'clústers', l'enfortiment de sectors estratègics, el desenvolupament del capital humà, l'ocupació i el turisme, entre altres qüestions econòmiques.

Hereu i Ros també han estret els llaços entre Mercabarna i el Parc Científic i Tecnològic Agroalimentari de Lleida (PCiTAL) per aprofitar les seves potencialitats en el sector agroalimentari.

L'Ajuntament de Barcelona ha recordat que des de l'any 2009, Mercabarna lidera l'Associació Clúster Alimentari de Barcelona amb l'objectiu de potenciar la competitivitat de les empreses dedicades al sector alimentari.

A més de Mercabarna, l'Associació Clúster Alimentari de Barcelona està integrada per empreses, associacions empresarials del sector alimentari i entitats com el Consorci de la Zona Franca o el 22@Barcelona.

stats