POLÍTICA
Política 07/07/2013

La "bomba" que Bárcenas va explicar al director d''El Mundo'

Pedro J. Ramírez relata al seu diari com l'extresorer del PP li va explicar que té documentació que faria "caure el Govern" de Rajoy

Ara
2 min
portada mundo 7 juliol 2013

Barcelona"Bárcenas em va explicar que el que s'ha publicat fins ara no és si no una petita part de la documentació que obra al seu poder". Aquest és un dels fragments de l'article que publica aquest diumenge a la secció d'opinió d''El Mundo' el director del rotatiu, Pedro J. Ramírez. En l'article, titulat "Quatre hores amb Bárcenas", Pedro J. Assegura que l'extresorer del PP –que resta en presó provisional des del 27 de juny– li va explicar que si es fes pública la documentació que té sobre el finançament irregular del PP, els sobresous en negre a alts dirigents del partit i altra informació molt compromesa podria fer "caure el govern" de Mariano Rajoy. Va ser l'advocat Jorge Trías, segons la mateixa versió, que va advertir Bárcenas que la informació que tenia era una autèntica "bomba". Bárcenas atribueix a Trías la "traïció" d'haver filtrat a 'El País' els documents.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Segons la versió del director d''El Mundo', Luis Bárcenas li va explicar que quan Rajoy va saber que disposava d'aquesta documentació, que havia anat apuntant al llarg dels anys que havia estat al càrrec de les finances legals i en negre del PP, va reaccionar literalment posant-se les mans al cap: "Per Déu, Luis, com pots tenir aquests papers?".

Torpede a Cospedal

Segons aquesta versió, Bárcenas atribuïa a la secretària general del partit, María Dolores de Cospedal, les notícies sobre ell que apareixien a la premsa i que el relacionaven amb escàndols de corrupció. "M'estan matxacant! O pares els peus a aquesta tia o et quedes sense secretaria general!", va arribar a advertir Bárcenas a Rajoy tot referint-se a Cospedal. El PP, llavors, encara no governava. En presència de Rajoy i Javier Arenas, Bárcenas, segons Pedro J. Ramírez, va relatar el cobrament d'una comissió il·legal de 200.000 euros per encàrrec del PP de Castella-la Manxa –comunitat presidida per Cospedal– a canvi d'una adjudicació a Toledo a una constructora el president de la qual apareix als manuscrits de l'extresorer. Sigui com sigui, l'article del director d''El Mundo' afegeix tensió a un afer que pot fer trontollar Rajoy. Amb Bárcenas a la presó, el PP de Rajoy no dorm tranquil.

stats