Política 22/01/2015

Bárcenas, en sortir de la presó: "He fet cas de Rajoy, Luis ha estat fort"

L'extresorer del PP fa referència a l'SMS que li va enviar Rajoy, però assegura que "el PP no té res a témer"

Ara / Agències
2 min
Bárcenas, en el moment de sortir de la presó / EFE

MadridL'extresorer del PP Luis Bárcenas ha abandonat a les 21.45 hores la presó madrilenya de Soto del Real (Madrid), on ha estat 574 dies per ordre del jutge de l'Audiència Nacional Pablo Ruz, sense que hagi facilitat pistes durant aquest temps sobre el destí dels 48,2 milions d'euros que el gener de 2008 va arribar a acumular en dos bancs de Ginebra (Suïssa).

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Bárcenas ha sortit xerrant amistosament amb els seus dos fills i, a la porta de la presó, ha llançat un dard enverinat a Mariano Rajoy: "He fet cas de Rajoy, li dono les gràcies, Luis ha estat fort de veritat". Això sí, just a continuació també ha assegurat que "el PP no té res a témer". L'extresorer del PP ha assegurat que no es penedeix de res del que ha fet i que ho repetiria.

Per ell, el PP "és el partit que ha de governar Espanya", si bé també ha afegit que "una altra cosa és que tingui discrepàncies, però les responsabilitats les hem d'assumir tots". Guillermo Bárcenas, fill de l'extresorer del PP, abans que sortís de la presó ha considerat que l'actuació de la cúpula del PP ha estat "lamentable" en relació al seu pare. "No esperem res d'aquesta gent", ha afegit.

Lliure després de pagar els 200.000 euros de fiança

El jutge Pablo Ruz ha decretat la posada en llibertat després que la seva secretària judicial hagi acreditat la validesa de la fiança de 200.000 euros dipositada per nou familiars de l'extresorer del PP.

Un cop recuperada la llibertat, Bárcenas tindrà l'obligació de comparèixer al jutjat central d'instrucció número 5 tots els dilluns, dimecres i divendres. A més, ha de designar un domicili i lliurar el seu passaport, i tindrà prohibit abandonar el territori espanyol.

stats