Política 06/10/2014

Benet Salellas, membre de la Comissió de Control del 9-N: "Estem complint amb les funcions previstes a la llei de consultes"

L'advocat proposat per la CUP diu a Catalunya Ràdio que "segueixen el guió que compleix la llei" amb "pulcritud" i un "formalisme excessiu"

Ara
1 min

BarcelonaL'advocat Benet Salellas, el membre de la Comissió de Control de la consulta designat a proposta de la CUP, deixa clar que l'òrgan clau per a la celebració del 9-N "segueix el guió que compleix la llei" amb "pulcritud" i un "formalisme" que, al seu parer, és fins i tot "excessiu". Salellas discrepa de Quim Brugué, que ha renunciat a formar part de la comissió perquè creu que no es compleixen les "garanties democràtiques" per a la celebració de la consulta.

En una entrevista a 'El matí de Catalunya Ràdio', Salellas ha confirmat que la Comissió de Control, que actua de Junta Electoral, ja es va reunir dissabte sense Brugué per "complir amb les funcions previstes a la llei de consultes". "Hem intentat no frenar res i que el procés no quedés aturat per qüestions jurídicoformals", ha explicat.

Salellas ha deixat clar que l'organisme pot funcionar amb sis membres, tot i que creu que necessari que el Parlament designi "en un període breu" el substitut de Brugué.

Una de les qüestions urgents és la publicació del cens electoral. Això hauria de ser el 10 d'octubre, segons preveu el decret signat pel president Artur Mas. Salellas ha evitat donar detalls tècnics de com es durà a terme l'organització de la consulta amb la suspensió vigent del Tribunal Constitucional. Ha deixat clar, però, que "des del nomenament fins a data d'avui no ha canviat res" i que estan "seguint el guió que compleix la llei".

stats