Publicitat
Publicitat

El PSOE s'aferra als 8,5 milions d'indecisos

Zapatero diu que la feina que es fa en campanya "té una gran importància" i Blanco s'agafa a la dada del CIS i diu que hi ha "una xifra molt important de ciutadans que tenen pensat anar a votar i que no han decidit a qui". L'enquesta pronostica una àmplia majoria absoluta al PP

El president del govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero , ha rebutjat comentar l' enquesta del Centre d'Investigacions Sociològiques (CIS) que atorga al PP una àmplia majoria absoluta perquè , ha dit , queda per davant la campanya i un debat televisat i cal " esperar el dia 20 " de novembre .

L'inici de la campanya electoral per als comicis generals ha enxampat a Zapatero a Canes ( França ) , on s'ha celebrat la cimera del G-20 , i en la roda de premsa final ha estat preguntat pel mal pronòstic que l'enquesta ofereix per al PSOE . Zapatero , secretari general dels socialistes , no ha volgut parlar de la seva responsabilitat en el resultat que obtingui el PSOE liderat per Alfredo Pérez Rubalcaba . Farà aquest balanç , segons ha apuntat , quan es conegui l'escrutini , " i espero que pugui ser una valoració positiva " , ha afegit .

El sondeig del CIS , segons ell , és " un material més de treball" , però hi ha " experiències suficients en democràcia per saber que la feina que es fa en una campanya , amb un debat pel mig, té gran importància " . " Hem d'esperar al dia 20" , ha recalcat Zapatero.

El ministre portaveu, José Blanco, tampoc ha volgut fer cap valoració sobre l'enquesta del CIS. En la roda de premsa posterior al consell de ministres, s'ha limitat a dir: "Hi ha un percentatge molt important de ciutadans que tenen pensat anar a votar, un 31%, i que encara ara no han decidit el seu vot: són aproximadament 8,5 milions de ciutadans. És una xifra molt important de ciutadans que tenen pensat anar a votar i no han decidit a qui. És una dada que volia destacar perquè em sembla que té molta importància per fer una valoració d'una enquesta que, com a govern, nosaltres no farem".

Blanco ha indicat que no volia fer cap més valoració perquè "s'ha de tenir respecte pel vot dels ciutadans, la campanya és una oportunitat única perquè els candidats contrastin projectes i programes i decideixen".

Més continguts de

PUBLICITAT

Totes les dades, notícies i anàlisis per entendre la convocatòria electoral

Vés-hi
PUBLICITAT
PUBLICITAT