Política 26/02/2019

Borrell serà el candidat del PSOE a les eleccions europees

El ministre d'Exteriors decideix finalment fer el pas tal com li havia demanat Sánchez

Ara
1 min
Els comptes i els contes d’en Borrell

BarcelonaEl ministre Josep Borrell encapçalarà la llista del PSOE a les eleccions europees, segons han confirmat aquest dimarts fonts de l'executiva socialista. El titular espanyol d'Exteriors havia estat reticent fins ara a ser cap de llista als comicis que se celebraran al maig, però finalment farà el pas tal com li demanava el president espanyol, Pedro Sánchez. De retruc, la notícia esvaeix els dubtes sobre la candidata del PSC a les eleccions generals, la també ministra Meritxell Batet, després que aquest cap de setmana diverses veus al PSOE i el PSC plantegessin la possibilitat que fos substituïda per Borrell.

El qui va ser president del Parlament Europeu entre el 2004 i el 2007 ha destacat com a ministre per la seva duresa contra l'independentisme i el combat contra el relat de la Generalitat a l'exterior. D'aquí, en part, que hagi sigut un dels membres més polèmics del govern Sánchez. Però els seus estirabots contra el Procés no han sigut l'únic motiu pel qual ha omplert titulars: a principis d’octubre la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV) va fer pública una sanció contra ell per haver venut accions d’Abengoa a partir d’informació privilegiada.

Borrell ja va ser cap de llista dels socialistes a les europees del 2004, i va aguantar a Brussel·les des d'aquell any fins al 2009. Nascut a la Pobla de Segur (Pallars Jussà) fa gairebé 72 anys, és ministre del govern de Pedro Sánchez des del juny del 2018 i també va ser ministre d'Obres Públiques, Transports i Medi Ambient amb Felipe González, a més de secretari d'estat d'Hisenda.

stats