Política 07/08/2019

Budó insisteix en el diàleg amb Sánchez tot i no haver-hi avenços: "Res fa pensar que pugui canviar"

La portaveu del Govern assegura que la unitat passa per trobar un "objectiu comú"

Acn
2 min
La portaveu del Govern, Meritxell Budó, en una entrevista amb l'ACN

BarcelonaLa portaveu del Govern, Meritxell Budó, ha lamentat que des de la moció de censura de Pedro Sánchez a Mariano Rajoy "res ha canviat" respecte a la qüestió territorial catalana. "Continuem en la mateixa situació que ara fa un any i escaig", ha afirmat en una entrevista a l'Agència Catalana de Notícies (ACN). Budó veu "ben poca" voluntat de diàleg en l'executiu socialista. Tot i considerar que "res fa pensar que pugui canviar" l'actitud del PSOE amb l'independentisme, la consellera de Presidència ha insistit en intentar l'entesa. "Nosaltres continuarem oferint aquest diàleg, continuarem disposats a dialogar, amb relator, sense relator, o amb la figura que es consideri. Per a nosaltres no quedarà, aquesta voluntat de diàleg", ha apuntat.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Per a Budó, el document sorgit de la trobada de Sánchez i el president de la Generalitat, Quim Torra, al Palau de Pedralbes de Barcelona és un "punt de partida" que el socialista "va decidir trencar segrestat pel PP i Cs". En aquest sentit, ha acusat el líder del PSOE de viure "acomplexat i condicionat per l'opinió del PP i Cs" respecte al conflicte català.

La consellera ha assenyalat Sánchez com a culpable que el seu debat d'investidura no fos fructífer per "la seva irresponsabilitat i incapacitat" d'arribar a acords. Ha recordat que JxCat es va obrir a abstenir-se i fins i tot a votar 'sí' al líder del PSOE, però ha destacat que el "tarannà" que va mostrar va impossibilitar donar-li suport. Budó ha dit que tant JxCat com ERC van donar un "xec en blanc" a Sánchez "pensant que alguna cosa canviaria" respecte a l'anterior govern espanyol, presidit pel popular Mariano Rajoy, però ha deplorat que actualment continua havent-hi polítics a la presó i exiliats "patint una repressió que no s'ha aturat i continua".

Així mateix, ha augurat una sentència "molt dura" per als processats al Tribunal Suprem pel referèndum de l'1 d'octubre del 2017. Per això ha reclamat a l'independentisme que vagi unit i ha explicat que és el que intenta "des de Presidència". "Més que mai, hem d'adonar-nos que quan hem pogut fer alguna cosa ha estat quan ho hem fet plegats", ha reflexionat. Aquesta unitat, ha relatat, passa per "trobar un objectiu comú" per als diferents actors de l'independentisme.

stats