Forcadell confia que sigui qui sigui el seu substitut a l'ANC "el procés continuarà"

La presidenta de l'ANC rebutja parlar de noms concrets el dia de les eleccions al secretariat nacional de l'entitat

La presidenta de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC), Carme Forcadell, s'ha mostrat convençuda aquest dissabte que la substitueixi qui la substitueixi "el procés continuarà". Ha assegurat que, entre els que es presenten per formar part del nou secretariat, "hi ha moltes persones que ho podran fer molt bé", tot i que ha rebutjat parlar de noms concrets.

Forcadell ha fet aquestes declaracions a Sabadell, on ha participat en la votació per escollir la nova direcció nacional.

Tot i que en les darreres setmanes s'ha parlat de possibles substituts, com l'adjunt al Síndic de Greuges Jordi Sánchez, Forcadell ha rebutjat parlar de cap nom en concret i s'ha limitat a afirmar que de les 75 persones que es presenten al nou secretariat hi ha "moltes que ho podran fer molt bé". "No s'ha de parlar de noms", ha reiterat. De fet, ha dit que la "riquesa" de l'ANC és que és un projecte "transversal i molt estès al territori". "Hi hagi qui hi hagi aquest projecte continuarà", ha dit.

Ha defensat que és bo que hi hagi relleus, tant als partits polítics com a les associacions, i ha dit que el que estan fent és simplement donar compliment als estatuts de l'ANC que marca un màxim de tres mandats al capdavant de l'organització.

La nova etapa

Sobre el futur de l'assemblea, ha dit que aquesta ha de continuar treballant per l'objectiu pel qual va néixer, que és ampliar la majoria social a favor de la independència, explicar els beneficis d'aquesta i el perquè de voler construir la república catalana. Ha afegit que després de les eleccions del 27-S la feina ha de continuar amb l'objectiu de proclamar la independència.

Ha asseverat que està "contenta" per la "bona feina" feta en els darrers tres anys i ha afegit que tot i que deixarà de ser la presidenta, l'ANC continuarà sent el seu projecte i continuarà treballant pel 27-s. Ha dit que la feina de l'Assemblea ha de continuar sent ampliar la majoria a favor de la independència i continuar amb el full de ruta.

En aquest sentit, ha dit que des de l'ANC sempre s'ha treballat perquè hi hagi "unitat d'acció als partits polítics" i creu que aquesta és la línia a seguir, així com continuar defensant el full de ruta signat, full de ruta que creu que "s'ampliarà moltíssim després de les municipals".

"Els més preparats i eficients"

La presidenta en funcions de l'Assemblea Nacional Catalana ha piulat, a primera hora del matí d'aquest dissabte, donant el tret de sortida a la jornada electoral de l'entitat sobiranista. "Avui votarem el nou secretariat, triem les persones més ben preparades i més eficients per dirigir-la", ha dit des del seu compte oficial de Twitter, afegint que queda "molta feina d'aquí al 27-S.

Eleccions al secretariat

Més de 35.000 socis podran escollir avui qui formarà part del nou Secretariat. Tindran l'opció d'escollir entre un total de 139 candidats que competeixen per les 75 places de l'òrgan directiu de l'ANC. Després de la constitució del nou secretariat, serà el proper 16 de maig que entre els seus membres es triarà el nou president de l'Assemblea, que substituirà Carme Forcadell al capdavant de l'entitat.

El nou president de l'ANC haurà de pilotar l'entitat els mesos previs a les eleccions "plebiscitàries" del 27 de setembre, amb un repte ja anunciat: omplir l'Avinguda Meridiana de Barcelona el proper 11 de setembre, dia en què també començarà la campanya electoral de les eleccions al Parlament.

 Els resultats definitius el 12 de maig

L'ANC ha obert 171 seus electorals aquest dissabte per escollir els nous membres del Secretariat Nacional, que regirà l'entitat el proper any. Els candidats s'han pogut presentar com a membres de representació nacional o bé com a membres de representació territorial, que són votats pels membres de ple dret de les respectives regions. En els dos casos les candidatures són personals, tot i que es podia especificar si s'esqueia la pertinença a algun grup de treball a tall informatiu.

Com Forcadell, una vintena de membres del secretariat actual no es presenten de nou atenent a la limitació de mandats que maquen els estatuts de l'ANC. Els resultats definitius d'aquests comicis se sabran el proper dimarts 12 de maig.