Política 01/03/2016

CDC, Daniel Osàcar i dos responsables de Ferrovial no se salven d'anar a judici pel cas Palau

L'Audiència de Barcelona rebutja els recursos amb què pretenien que se'ls arxivés la causa i tanca un dels últims tràmits abans del procés oral

Enric Borràs
2 min
Els màxims responsables de convergència donen suport a osàcar Oriol Pujol, secretari general adjunt de CDC, i Jordi Turull,  portaveu del grup parlamentari de CiU, van encapçalar ahir  la comitiva del partit que va acompanyar l'extresorer de la formació, Daniel Osàcar, fins a la porta de la sala on va haver  de declarar com a imputat.

BarcelonaConvergència Democràtica de Catalunya (CDC), l'extresorer del partit Daniel Osàcar, dos directius de Ferrovial i dues persones més vinculades al Palau de la Música no s'estalviaran d'anar a judici pel cas Palau. L'Audiència de Barcelona ha rebutjat els recursos amb què pretenien invalidar la interlocutòria del juliol en què el jutge García de Eulate va tancar les diligències del cas i va obrir judici oral.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La interlocutòria, que avui ha fet pública el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, nega que no hi hagi indicis en contra de CDC i manté el partit com a responsable civil a títol lucratiu, amb una fiança de 3,7 milions d'euros. L'Audiència també nega que es pugui anul·lar la interlocutòria pel que fa a Osàcar i els altres investigats, tal com reclamaven.

La interlocutòria tanca una de les traves pendents perquè el cas arribi a judici, però no és l'última i això vol dir que el judici encara pot trigar uns mesos. Manquen alguns tràmits per comunicar a les empreses que consten com a responsables civils i perquè es personin al cas i hi diguin la seva. Algunes, però, han fet concursos de creditors i això pot complicar aquest pas.

Vuit mesos

El jutge García de Eulate López va tancar les diligències del cas Palau de la Música el 24 de juliol, fa vuit mesos, i ja llavors va obrir judici oral contra els autors confessos de l'espoli del Palau de la Música Félix Millet i Jordi Montull després de sis anys d'investigació.

En la el jutjat d'instrucció 30 de Barcelona va fer públic que també enviava a judici la filla de Montull, Gemma Montull, l'exdirectora general del Palau Rosa Garicano, l'exdirectiu de Ferrovial Pedro Buenaventura, l'extresorer de CDC Daniel Osàcar i una desena de persones més i empreses.

A més, indicava que es jutjaria, com a responsables civils "partíceps a títol lucratiu", les dones de Millet i Montull, dues filles de Millet i Convergència Democràtica de Catalunya, i també a la Fundació Orfeó Català-Palau de la Música com a "responsable civil subsidiària".

stats