PARLAMENT EUROPEU
Política 06/06/2012

CDC, ICV i ERC, junts a Europa per l'autodeterminació

Ara
1 min
Romeva, Bosch i Tremosa ahir en la roda de premsa que van fer a l'Eurocambra.

BRUSSEL·LES.Els eurodiputats de CDC i ICV, Ramon Tremosa i Raül Romeva, van donar suport ahir a la proposició de llei a favor del dret d'autodeterminació que ERC ha presentat al Congrés. "Si la iniciativa fracassa, almenys haurem posat a prova la democràcia de l'Estat i apel·larem a instàncies europees i internacionals perquè no se'ns està reconeixent un dret europeu", va advertir el cap de files d'Esquerra a Madrid, Alfred Bosch.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Una vegada més, els tres partits van fer pinya a Brussel·les. Tremosa va apostar per "desmantellar l'ineficaç Estat, que ha malgastat diners europeus de qualsevol manera" i va assegurar que una Catalunya "amb concert econòmic o independent contribuiria a l'eficiència de l'economia europea en el seu conjunt".

L'eurodiputat convergent va assegurar que "la UE no tancaria la porta a una Catalunya que, per àmplia majoria i amb un procés democràtic, optés per la independència". Per la seva banda, Romeva va assegurar: "Hi ha una demanda social, ciutadana, de cada cop més milers de persones que ens demanen que afrontem aquest tema i exhaurim totes les possibilitats que tenim damunt la taula per poder exercir el dret d'autodeterminació".

Finalment, Bosch va insistir que "si Catalunya pogués exercir la seva lliure autodeterminació també podria sortir abans de la crisi, gestionant des de la proximitat i millor els seus propis recursos". El diputat independentista va apostar per sortir d'Espanya perquè és "un Titanic que s'enfonsa".

stats