Política 08/02/2016

CDC troba "decebedora" la proposta de govern del PSOE: "Demostra el nivell de sensibilitat sobre el procés"

Marta Pascal avisa la CUP que l'aprovació dels pressupostos forma part del pacte d'estabilitat: "Si anem a fer la independència no podem tenir un govern coix"

Laia Vicens
2 min
La portaveu de CDC, Marta Pascal / ARA

BarcelonaLa portaveu de CDC, Marta Pascal, considera que la proposa de govern del PSOE és "decebedora" en relació amb Catalunya, en què només apareix "una vegada" i "no hi ha novetats", tot i que el document té 53 pàgines. "Amb el que hi ha sobre la taula, no hi podem ser de cap de les maneres", ha dit Pascal, que ha criticat que els socialistes demostren així "el nivell de sensibilitat" sobre el procés polític català. Per això, ha dubtat de les "intencions" d'un possible govern espanyol presidit pel PSOE.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Consulta aquí la proposta de govern del PSOE

"El procés polític de Catalunya no està dins l'agenda política del PSOE ni l'espanyola", ha lamentat Pascal, que ha reivindicat que tot i això el país ja està en una altra fase, la de la "desconnexió".

Avís a la CUP: "Pressupostos per tirar endavant amb la desconnexió"

Com unes hores abans ha fet el president del partit, Artur Mas, en una entrevista a RAC1, Pascal ha llançat un avís a la CUP: "El Govern necessita uns pressupostos per tirar endavant la desconnexió". Segons ha dit, si les intencions de l'executiu i dels partits independentistes són "fer la independència", no es pot tenir un "Govern coix".

Per això, ha apel·lat a la "responsabilitat" de la formació anticapitalista per avisar-los que si volen que el procés "tiri endavant necessàriament" s'ha de garantir l'estabilitat parlamentària, i això passa per l'aprovació dels comptes. A més, ha advertit que el Govern "no donarà xecs en blanc" per aconseguir el suport de la CUP. El vicepresident del Govern i conseller d'Economia, Oriol Junqueras, ha comparegut aquest matí al Parlament.

Un procés de debat de "dos mesos"

Pascal ha comparegut en roda de premsa després de la reunió del secretariat permanent de CDC, que serà l'òrgan que farà tot el seguiment del congrés els dies 3, 4 i 5 de juny. La portaveu del partit ha fet una crida als militants i simpatitzants del partit perquè s'impliquin en el procés de debat sobre com ha de ser el nou espai polític "de centre" que vol ocupar la formació i facin "aportacions de gruix per confegir la nova CDC".

Per això, aquest dilluns començaran les reunions del president del partit, Artur Mas, amb els presidents territorials per tal d'estructurar un debat que durarà uns dos mesos. "Parlarem d'estructures i d'idees sense cap límit", ha assegurat Pascal, que ha dit que el debat comença "sobre base zero" perquè no hi ha cap condició prefixada. El contingut, això sí, el posarà la militància a través de les assemblees territorials i sectorials, que es desenvoluparan en un "format obert per parlar de tot". "Tot és revisable", ha avisat Pascal, també en relació amb el nom del partit.

stats