Política 27/08/2013

CiU diu que la pròrroga dels pressupostos és un "acte de dignitat", no un "frau democràtic"

Jordi Turull insta el PSC a "posar ordre" dins el partit i els recorda el seu compromís electoral amb el dret a decidir

Acn
2 min
El portaveu de CiU al Parlament, Jordi Turull, en una entrevista a la seu de l'ACN

BarcelonaEl president del grup parlamentari de CiU, Jordi Turull, ha negat que la pròrroga dels pressupostos sigui un "frau democràtic" i ha assegurat que hi haurà tots els debats parlamentaris que calgui, el primer, dijous, i a petició del Govern, ha remarcat.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Turull ha considerat la decisió de l'executiu un "acte de dignitat", però també de "serietat", perquè el que no farà l'executiu de CiU, ha dit, és fer uns comptes sense fer cas de l'objectiu de dèficit. "No podem presentar uns pressupostos que justifiquin una vegada més que l'Espanya subsidiada visqui a costa de la Catalunya productiva", ha dit en referència a la supressió d'una paga dels treballadors públics catalans.

"Aquest és un govern que planta cara, però que també dóna la cara", ha defensat davant les crítiques d'ICV-EUiA. Turull ha lamentat la manca d'alternatives reals per part de l'oposició, i ha advertit que la gent "ja comença a veure el llautó a aquells que diuen que no hi ha d'haver retallades, però que no expliquen l'alternativa".

Al PPC li ha recordat que "no pot fer de 'palmero' de l'asfíxia catalana i després venir aquí amb segons quines exigències".

Pel que fa a la Via Catalana, ha celebrat la decisió del president de la Generalitat de rebre els organitzadors, i ha opinat que "quedarà molt més digne i solemne" a efectes de la imatge internacional. Turull ha desitjat que la cadena humana sigui un "exitàs".

Sobre les declaracions de la presidenta de l'ANC reclamant que l'endemà de la Diada es convoqui ja la consulta, Turull ha indicat que el Govern vol fer-la amb totes les garanties i ha assegurat que entén perfectament que hi hagi qui vulgui accelerar el procés, però ha reivindicat la necessitat de seguir tots els passos i fer les coses bé.

Insta el PSC a "posar ordre"

Jordi Turull ha aprofitat per instar el PSC a "posar ordre" dins el partit, recordar-los el seu compromís electoral amb el dret a decidir.

"No volem burxar la ferida, però sí que volem recordar al PSC que té un compromís clar amb els catalans a favor del dret a decidir", ha indicat Turull, que ha tornat a fer una crida perquè els socialistes catalans se sumin al pacte nacional pel dret a decidir. "Esperem que resolguin aquesta crisi al més aviat possible, que posin ordre, que el país ho necessita", ha dit.

stats