Política 20/02/2013

Rajoy endurirà les penes contra la corrupció i inclourà els partits a la llei de transparència

"Em repugna que hi hagi casos però vull deixar clar que les institucions funcionen", assegura el president espanyol

Joan Faus / Ferran Casas
1 min

MadridEl president del govern espanyol, Mariano Rajoy, ha anunciat aquest dimecres, en el debat de política general, una bateria de mesures contra la corrupció que proposarà i debatrà amb la resta de partits polítics. En cap moment ha citat cap cas concret, com el de l'extresorer del PP Luis Bárcenas.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Tota corrupció perjudica Espanya, un país que és respectat l'ha de corregir d'hora. Em repugna que hi hagi casos, però vull deixar clar que les institucions funcionen", ha assegurat, i tot seguit ha començat a anunciar un reguitzell de propostes.

Per exemple, que la futura llei de transparència inclogui finalment els partits polítics, els sindicats i "totes aquelles entitats que es financen a través de fons públics"; augmentar el control sobre els comptes i la gestió dels partits, dotar de "més instruments" el Tribunal de Comptes per a l'anàlisi els comptes dels partits, la realització d'una auditoria de la situació patrimonial dels alts càrrecs al final del període de qualsevol càrrec públic o clarificar les activitats i les limitacions dels lobis.

A nivell legal, ha apostat per reformar el codi penal per endurir les penes i la prescripció dels delictes en casos de corrupció i evitar també que hi hagi judicis previs: "Una condemna pública sense sentència per a qui no és delinqüent".

stats