Política 16/04/2013

La CUP acusa ERC de fer “d'escuder” del Govern

Lamenta que els republicans deixin de banda les polítiques socials i, fins i tot, "votin en contra dels seus principis" per donar suport a Artur Mas

Sara González
1 min

BarcelonaEl portaveu parlamentari de la CUP, Quim Arrufat, ha assegurat que la Candidatura vol donar "un toc d'alerta" al "paper d'escuder" que, al seu parer, està exercint ERC respecte al Govern. I és que la Candidatura considera que els republicans estan limitant el pacte de governabilitat a la consulta d'autodeterminació i deixant de banda les polítiques socials.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Arrufat ha subratllat que els republicans estan "avalant" les retallades que CiU està fent "per decret" sense haver presentat els pressupostos, està "defensant CiU en tots els temes espinosos", com ara en les compareixences pel cas Palau, i dóna suport al Govern, fins i tot "en contra dels seus principis", en qüestions com votar en contra de l'auditoria sobre el deute que la CUP va demanar en el darrer ple.

"No sabem quines contrapartides socials obté ERC", ha dit Arrufat, que ha afegit que si bé sembla que ERC està limitant el pacte a la consulta, tampoc el procés sobiranista és clar i té per ara "més ombres que llums". Una prova, ha recordat, són les diferents veus de CiU sobre aquesta qüestió en els darrers dies mentre els republicans segueixen tenint una "confiança cega" en la federació.

stats