CANVI DE CICLE
Política 20/06/2013

La CUP denuncia que el Govern veta tres entitats en el Pacte Nacional pel Dret a Decidir

L'executiu exclou Arran, la Xarxa d'Economia Solidària i el Front d'Alliberament Gai de Catalunya de la llista de 35 associacions convidades a la primera reunió

Roger Tugas
1 min
Quim Arrufat en la roda de premsa del 11/06/2013 / ACN

BarcelonaEl Govern ha enviat aquest dijous als partits la llista de les prop de 35 entitats que participaran a la primera reunió del Pacte Nacional pel Dret a Decidir, del 26 de juny. En ella, però, no hi ha tres de les cinc associacions que va proposar la CUP, segons ha denunciat el diputat Quim Arrufat. En concret, hi eren el Centre Internacional Escarré per a les Minories Ètniques i les Nacions (CIEMEN) i la Coordinadora d'Associacions per la Llengua Catalana (CAL), però havien saltat de la proposta de la CUP l'organització juvenil Arran, la Xarxa d'Economia Solidària i el Front d'Alliberament Gai de Catalunya.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Per això, Arrufat ha denunciat la "preocupant empremta d'exclusió de CiU i ERC" i ha denunciat que sols hi aniran "les entitats de sempre" –en referència als grans sindicats, les patronals i els col·legis professionals–. Aquest fet, segons el diputat de la CUP, "qüestiona durament la utilitat i efectivitat del Pacte Nacional pel Dret a Decidir, que era obrir el procés, i la seva coherència". Arrufat ha lamentat igualment la falta d'explicacions per a l'exclusió de les tres entitats proposades, cosa que demostraria que no s'ha pensat a "sumar majories"

stats