Política 15/07/2019

La CUP defensa que s'ha de contribuir al bloqueig de l'Estat en un context de "repressió"

Vidal Aragonés lamenta que ERC i JxCat es plantegin donar estabilitat al govern espanyol

Acn
2 min
La CUP defensa que s'ha de contribuir al bloqueig de l'Estat en un context de "repressió

BarcelonaLa CUP defensa que s'ha de contribuir al bloqueig de l'estat espanyol i no participar de la governabilitat en un context de "repressió". En una entrevista a SER Catalunya, el diputat de la CUP Vidal Aragonés ha dit que crida l'atenció que hi hagi forces que es reclamen independentistes i que alhora s'estiguin plantejant donar estabilitat al govern espanyol, en referència a JxCat i ERC. "Es presenten a una campanya electoral dient que anaven a no conformar governabilitats i, de sobte, està en discussió si hi participen o no", ha lamentat.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Segons Vidal Aragonés, no s'ha de participar en la governabilitat d'un Estat que no reconeix el dret a l'autodeterminació i que té "presos polítics". A més, en clau social, defensa que no s'ha de rentar la imatge del PSOE. Pel que fa a l'estratègia política, Vidal Aragonés interpel·la JxCat i ERC perquè quan hi hagi un altre octubre del 2017 "no passi el que va passar".

I concretament sobre la reacció a una eventual sentència condemnatòria per l'1-O, el diputat diu que hi ha d'haver un acord de la majoria de subjectes polítics, no només amb JxCat i ERC sinó també amb l'ANC, Òmnium i els CDR. El determinant davant aquest escenari, segons Vidal Aragonés, no és que s'avancin les eleccions sinó que hi hagi una "proposta contundent" per fer front a la sentència. "Tornar a triar els 135 representants sense més no crec que tingui gaire significació", ha afegit.

La sociovergència "de tota la vida"

Vidal Aragonés ha valorat amb "preocupació" les diferències entre JxCat i ERC per l'acord entre els postconvergents i el PSC a la Diputació de Barcelona i ha assenyalat que aquest pacte suposa recuperar "la sociovergència de tota la vida". "És tornar a l'etapa política anterior, que sembla que cada vegada es va consolidant més", ha conclòs.

Pel que fa als pactes de la CUP en l'àmbit municipal, Vidal Aragonés ha dit que no han tingut problema per fer fora JxCat d'alguns municipis perquè, per a la CUP, és "la Convergència de tota la vida".

stats