Política 27/09/2014

Camacho acusa Mas d'haver creuat "la línia vermella de la il·legalitat"

Considera que el president de la Generalitat està construint un "mur independentista" entre els catalans i la resta d'espanyols

Europa Press
2 min

BarcelonaLa líder del PP de Catalunya, Alicia Sánchez Camacho, ha acusat aquest dissabte el president de la Generalitat, Artur Mas, d'haver creuat "la línia vermella de la il·legalitat" i ha erigit el govern espanyol com el que garantirà la unitat d'Espanya, la convivència i el compliment de les lleis. "Mentre governi el PP ningú separarà Catalunya de la resta d'Espanya", ha sentenciat en roda de premsa després que Mas hagi signat el decret de convocatòria de la consulta del 9 de novembre.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Per aquest motiu, Camacho ha assegurat que el govern del PP garantirà "l'estabilitat de la democràcia i donarà resposta a tots els intents dels que vulguin saltar-se la llei", després de reivindicar un altre cop que la sobirania nacional rau en tots els espanyols.

Després de demanar a Mas que no aixequi "un mur independentista" entre els catalans i la resta d'espanyols i comparar-lo amb el de Berlín, ha assegurat que la convocatòria no cap en la Constitució ni en l'Estatut.

A més de titllar Mas de temerari, l'ha acusat de signar la convocatòria per tapar els efectes mediàtics de la compareixença de l'expresident de la Generalitat Jordi Pujol al Parlament: "El que ha fet avui és per construir una Catalunya aïllada, que puguin utilitzar al seu interès, controlar amb facilitat, on no regeixi l'Estat de Dret i disposin d'un gran paradís fiscal que els doni immunitat en la hisenda pública".

També ha avisat que tots els diputats de CiU, inclosos els d'Unió, són "còmplices d'aquesta deriva enlloc", i ha instat el líder del PSOE, Pedro Sánchez, a actuar després que els diputats del PSC donessin suport a la llei de consultes i que 300 regidors socialistes hagin avalat mocions a favor del 9-N.

stats