Política 05/04/2015

Camacho atribueix a les "pressions" sobiranistes les dificultats del PP per tancar llistes al territori

La líder del PP no pot garantir que tornin a concórrer a 500 municipis, com van fer l'any 2011

Efe
2 min
La líder del PP de Catalunya, Alícia Sánchez-Camacho, durant l'entrevista amb EFE. MARTA PÉREZ / EFE

BarcelonaLa presidenta del PP de Catalunya, Alícia Sánchez-Camacho, reconeix en una entrevista a l'agència Efe les dificultats que té el seu partit per tancar el mateix nombre de llistes de fa quatre anys en les municipals del 24 de maig pel "rebuig", "l'exclusió" i les "pressions" que pateixen al territori pel procés sobiranista. L'any 2011 els populars van concórrer en uns 500 municipis catalans.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En aquests moments, ha explicat la dirigent popular, el PP de Catalunya ha tancat aproximadament el 85% de les llistes electorals, i confia que la setmana que ve i abans del dia 18 d'abril, que és quan expira el termini de presentació, podran tenir concloses el 100% de les candidatures, malgrat reconèixer que encara no està garantida la participació del seu partit a les 500 poblacions de fa quatre anys.

Les principals "dificultats", segons Sánchez-Camacho, s'han produït en municipis petits de menys de 1.000 habitants de les comarques de l'interior de Catalunya, com a conseqüència del procés sobiranista en general i, més en concret, a causa de la "duresa" amb la qual els populars van viure el procés participatiu del 9 de novembre, en negar-se a posar les urnes després de la suspensió del Tribunal Constitucional.

Segons la líder dels populars catalans, molts candidats del seu partit han patit "rebuig", "exclusió" i "moltes pressions", cosa que ha portat alguns d'aquests candidats a renunciar a tornar a presentar-se a les municipals d'aquest any, tot i tenir bones expectatives de suports.

Malgrat aquestes dificultats i el "desgast" del PP com a partit de govern, Sánchez-Camacho afirma que aspira a "treure els millors resultats" i a ser la primera força constitucionalista a Catalunya en les autonòmiques del 27-S, després d'una campanya electoral en què reivindicaran la "bona gestió" dels populars als consistoris catalans i en què participarà el president del govern espanyol, Mariano Rajoy.

Sánchez-Camacho ha rebutjat que les municipals del 24 de maig representin una primera volta de les del 27 de setembre, a les quals CDC i ERC volen imprimir un caràcter de plebiscit, i en aquest sentit ha opinat que el procés sobiranista "no les contamina en absolut".

"Les eleccions de 24 de maig són clarament municipals, i enganyen si diuen que són una primera volta d'unes plebiscitàries", ha sentenciat la presidenta del PP de Catalunya.

stats