Política 07/05/2019

Carrizosa substitueix Arrimadas al Parlament, però es descarta com a presidenciable

Lorena Roldán li pren el relleu com a protaveu del grup

Anna Mascaró
2 min
El portaveu de Cs al Parlament, Carlos Carrizosa, aquest dimarts en roda de premsa

BarcelonaCarlos Carrizosa substituirà la líder de Ciutadans, Inés Arrimadas, al Parlament, segons informa Europa Press. El fins ara portaveu del partit taronja a la cambra pren el relleu a la diputada electa al Congrés, que avui participa en el seu últim ple a la cambra. Amb tot, es descarta com a presidenciable, i per tant la cursa per ser número u a les eleccions catalanes continua oberta.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Lorena Roldán, que en un primer moment havia sonat com a substituta d'Arrimadas, passarà finalment a prendre el relleu a Carrizosa com a portaveu del grup. Segons diverses fonts de Cs, les opcions de Roldán van minvar quan els mitjans de comunicació (i grups de WhatsApp interns de Cs) van recuperar la fotografia que demostrava que havia participat a la Via Catalana el 2013. "Li ha fet molt de mal entre les bases –afirma una font– L'hi pots perdonar a un càrrec intermedi, però no a la número u".

La cursa per les eleccions

Fonts de la direcció han destacat a Europa Press el "gran lideratge" que ha mantingut Carrizosa contra l'independentisme al Parlament els últims anys. Tanmateix, no el veuen com a cap de llista. Els últims dies sonava el nom de Nacho Martín Blanco com a possible substitut d'Arrimadas en unes futures eleccions catalanes, tot i que el partit també podria comptar amb un fitxatge extern al Parlament. Veus de Cs mantenen que Arrimadas també podria tornar-se a presentar: "Dependrà del lloc que Albert Rivera li permeti ocupar a Madrid".

Una altra de les incògnites és qui substituirà el vicepresident segon del Parlament, José María Espejo Saavedra, que també marxa a Madrid. Joan García –secretari tercer de la mesa– o David Mejía –per la seva condició de jurista– podrien ser una opció. Amb la marxa d'Arrimadas i Espejo, entraran com a nous diputats al grup de Ciutadans Jorge Feijóo i María Mercedes Escofet, números 26 i 27 per Barcelona.

stats