Política 27/02/2013

Chacón: "Navarro va entendre perfectament les meves raons"

La cap de llista del PSC a Madrid insisteix a Antena 3 que no va donar suport al dret a decidir "per coherència" amb el seu programa i no perquè vulgui liderar el PSOE

Ara
1 min
Carme Chacón, aquest dimecres al Congrés / EFE

BarcelonaLa cap de llista del PSC a Madrid, Carme Chacón, ha explicat que va exposar a Pere Navarro les seves raons per no donar suport al dret a decidir i que ell “les va entendre perfectament”. En una entrevista telefònica a Antena 3 ha insistit que va decidir desmarcar-se per coherència del programa electoral amb el qual va concórrer a les eleccions espanyoles del 2011 com a cap de llista per Barcelona i que darrere el seu gest no hi ha una estratègia per intentar liderar el PSOE. "Rotundament, no", ha respost minuts abans l'exministra en declaracions a la cadena SER. Chacón ha reivindicat "un socialisme català i espanyol units", i ha remarcat que "mai" donarà suport a un "procés de ruptura amb Espanya".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"No vaig voler donar suport a una resolució d'uns partits que han endegat un procés de secessió unilateral d'Espanya, o el que és el mateix, un procés de ruptura sí o sí amb Espanya", ha dit Chacón, alhora que ha remarcat que cada vegada creu més "fermament" en la "unitat" i "l'enteniment" entre Catalunya i Espanya, horitzó pel qual continuarà "treballant".

Chacón ha advocat per “recompondre la relació entre el PSC i el PSOE” perquè considera que el trencament, com han demanat algunes veus del socialisme espanyol, seria només una “alegria” tant per a la dreta catalana com l’espanyola. La dirigent socialista ha insistit que ambdós partits tenen un protocol que ha funcionat durant més de 30 anys. “Per una topada no podem dir que fins aquí hem arribat”, ha etzibat.

stats