Política 07/12/2011

La Zarzuela limitarà la família reial a la línia de successió i en deixarà fora les infantes Cristina i Elena

Fonts de la Zarzuela diuen que és una mesura assumida "des de fa temps" que no té "res a veure" amb el cas Urdangarin

Acn
2 min
L'ESPORTISTA ESPAVILAT  Iñaki Urdangarin va conèixer la infanta Cristina quan jugava a la secció d'handbol del Barça. Quan va deixar l'esport es va ficar en molts negocis.

MadridLa casa reial limitarà els membres de la família reial als reis Joan Carles i Sofia, als prínceps d'Astúries i a la seva descendència, les infantes Leonor i Sofia, i ha assumit "des de fa temps" que n'han de quedar fora les infantes Elena i Cristina, que treballen fora de la institució i que han reduït al màxim la seva agenda de compromisos oficials. Fonts de la Zarzuela asseguren que es tracta d'una mesura que no té "res a veure" amb el cas que afecta el marit de la infanta Cristina, Iñaki Urdangarin –a qui es relaciona amb el cas Palma Arena– i que, en canvi, respon al criteri que han de ser membres de la casa reial aquells que formen la "línia de successió".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Les mateixes fonts recorden que tant la infanta Cristina –que treballa als EUA– com la infanta Elena –Fundació Mapfre– i les seves famílies fa temps que no fan funcions de representació de la casa reial en actes oficials, una tendència que es va establir amb el naixement de la primera filla dels prínceps d'Astúries i que se cenyeix en la "lògica" de la línia de successió.

"És una estratègia assumida des de fa temps" i que implica que formen part de la família aquells que realment viuen del pressupost de la casa reial, com ja va passar amb les germanes del rei, Margarita i Pilar.

La informació que arriba als mitjans de comunicació en un moment en què el nom del duc de Palma, Iñaki Undargarin, es troba relacionat amb el cas Palma Arena, i tres dies després que la Fiscalia l'apuntés com a suposat autor de delictes d'evasió de fons, segons va publicar El Mundo, després dels registres als locals de l'Institut Nóos a Barcelona. Segons els fiscals, el duc de Palma podria haver desviat fins a 650.000 euros a Belize i el Regne Unit. El diari El País informa aquest dimecres que UrdangarinEl País serà imputat abans de dos mesos.

stats