Política 10/01/2019

Casado diu que el pacte amb Cs i Vox és el "preàmbul del que passarà a Espanya"

El PP es mostra disposat a repetir l'acord en les eleccions generals, autonòmiques i municipals

Europa Press
2 min
El president del PP, Pablo Casado, en un acte a Las Palmas

BarcelonaEl president del PP, Pablo Casado, ha assegurat que l'acord "històric" amb Ciutadans i Vox és el "preàmbul del que passarà al maig" després de les eleccions municipals i autonòmiques, i de les generals. Ha presumit de la "centralitat" del seu partit i ha assegurat que són els únics que "poden pactar a la dreta i a l'esquerra". Això demostra, a parer seu, que "el vot útil és el PP. Un vot necessari, fort, lliure i urgent".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Casado ha assegurat en un acte a Santander que, amb el final del bipartidisme i la irrupció de nous partits en l'escenari polític, el PP és l'únic partit que és capaç de fer d'"àrbitre" i posar d'acord diferents formacions. A més, ha assegurat que els populars han negociat "mantenint els principis i valors del PP", sense que "ningú els marqui l'agenda i els etiqueti".

A propòsit de les crítiques que ha rebut de l'executiu socialista per l'acord a Andalusia amb l'extrema dreta, Casado s'ha queixat que cada divendres s'"insulti" el seu partit des de la taula del consell de ministres. En aquest sentit, ha avisat el govern espanyol que "no pot insultar els andalusos que han votat pel canvi" i ha emplaçat el PSOE a concretar quin punt de l'acord firmat amb Vox i Ciutadans "va contra la Constitució, el creixement econòmic, la igualtat i la llibertat dels espanyols".

El líder del PP diu que ERC i PDECat acabaran donant suport als pressupostos de Sánchez

Sobre la incertesa de si els independentistes acabaran donant suport als pressupostos generals de l'Estat, ha assegurat que els socialistes acabaran tenint el suport d'ERC i PDECat perquè aquesta és la "garantia que el pla secessionista de Torra i Puigdemont arribi a bon port". D'altra banda, també ha lamentat que el líder del PSC, Miquel Iceta, encara estigui negociant els comptes de la Generalitat tot i ser "sectaris" i conduir "clarament a la il·legalitat". Per a Casado, el que fa Iceta és anar a "negociar amb el Govern per la permanència de Sánchez a costa de la humiliació d'Espanya".

stats