Política 07/01/2011

Catalunya Ràdio censura una conversa amb el rei perquè la broma no compleix els criteris del llibre d'estil

L'equip de 'Tot és molt confús' aconsegueix parlar amb Joan Carles I per felicitar-lo pel seu aniversari. S'emeten les converses prèvies amb els secretaris de la Zarzuela però no el diàleg amb el monarca. La conversa apareix després a 'You Tube'

Redacció
2 min

Barcelona p { margin-bottom: 0.21cm; } Un membre del programa de Catalunya Ràdio Tot és molt confús va aconseguir parlar amb el rei Joan Carles el dia del seu aniversari, dimecres passat, però la direcció de l'emissora ha considerat oportú no emetre cap tall de veu de la conversa perquè no s'adequa al llibre d'estil de l'emissora. Segons un comunicat emès aquesta tarda per Catalunya Ràdio, l'article 2.5.5.4 de la Guia editorial de l'emissora estableix: "En els continguts informatius, només podem fer gravacions ocultes excepcionalment quan sigui l'única manera d'obtenir informació de gran interès. La difusió del material obtingut ha de tenir l'autorització de la direcció del mitjà. En continguts d'entreteniment, podem recórrer a aquest tipus de gravacions sempre que demanem permís per difondre el material a les persones que hem enregistrat".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

p { margin-bottom: 0.21cm; } Un membre del Tot és molt confús va aconseguir parlar amb el monarca jugant amb el nom del presentador de l'espai, Pere Mas, que té el mateix cognom que el president de la Generalitat. Els secretaris van entendre que era Artur Mas el que trucava i van passar la trucada. El rei va aguantar de forma més o menys simpàtica la broma –vestida de confusió–, tot i que cap al final mostra un cert enuig en negar-se a pronunciar el nom del programa.

Els membres de l'equip van explicar el procés en el programa i van emetre les trucades de tràmit amb els secretaris, però no el diàleg amb el monarca. Ells mateixos van dir que no els deixaven emetre aquesta última part. Tanmateix, la conversa ha acabat al YouTube, tot i que els membres del programa asseguren que ni tan sols ho sabien i que no hi tenen res a veure.

En el mateix comunicat, l'emissora "lamenta que el contingut de la conversa s'hagi filtrat i emès a la xarxa", i afegeix: "És per això, que la direcció de l'emissora ja ha iniciat un procediment per aturar l'apropiació i ús indeguts d'aquest arxiu sonor".

stats