Política 27/12/2012

Cecot augura una durada curta al nou Govern per l'escenari "de transició" a Catalunya

La patronal del Vallès interpreta que el perfil més polític dels consellers s'ha triat per fer front a decisions com la consulta sobre l'estat propi el 2014

Ara
1 min

BarcelonaEl president de la patronal Cecot, Antoni Abad, veu el nou govern d'Artur Mas com un equip per afrontar "un període de transició" i justifica així que el perfil dels consellers triats sigui més polític que en l'anterior legislatura.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Tenim una consulta prevista per al segon semestre del 2014", ha recordat Abad, que ha explicat que la patronal preveu una "durada previsiblement curta" del nou executiu. L'entrada al Govern de Francesc Homs (Presidència) i de Germà Gordó (Justícia) exemplifiquen aquesta aposta per perfils polítics per "prendre decisions".

Més enllà d'aquest fet, ha valorat en positiu alguns dels nomenaments, com ara Felip Puig al capdavant d'Empresa i Ocupació. D'ell ha dit que es tracta d'una persona "propera al món de l'empresa i que pot desenvolupar bé els plans definits pel departament". Ha elogiat que Andreu Mas-Colell continuï com a conseller d'Economia, com una peça clau del nou Govern.

La patronal vallesana també ha destacat que Neus Munté sigui la nova consellera de Benestar i Família pel seu perfil dialogant i la seva tasca a la UGT, que beneficiaran la tasca per a la cohesió social. "Tindrà la sensibilitat necessària per fer front a aquest moment difícil", segons Abad.

El president de Cecot, que s'ha reunit amb el president d'ERC, Oriol Junqueras, ha demanat avui al nou govern que pensi en com pot ajudar l'economia productiva i els emprenedors perquè creïn més llocs de treball, i ha considerat que l'augment de la pressió fiscal ha de ser excepcional i temporal.

stats