Política 22/03/2013

Els partits catalans al Congrés reclamen al govern espanyol que eviti l'ofec d'una xarxa d'entitats de Barcelona

L'Estat 300.000 euros per un defecte de forma en la justificació d'una subvenció

Ara
1 min

BarcelonaPinya dels partits catalans al Congrés per evitar que el govern espanyol exigeixi 300.000 euros a una xarxa d'entitats socials de Barcelona per un defecte de forma en la justificació d'una subvenció que van rebre el 2008, corresponent als diners que l'Estat recapta pel 0,7% de l'Impost sobre la Renda de les Persones Físiques (IRPF) i que es destinen a entitats socials. Els diputats de CiU, ERC, PSC i ICV han signat una carta en que reclamen a l'executiu de Rajoy una solució que eviti el pagament de la multa, que significaria el tancament de bona part de les 53 entitats que integren l'Associació d'Entitats del Pla Integral del Casc Antic (PICA).

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Per evitar l'execució d'aquesta mesura, els diputats Laia Ortiz (ICV-EUiA), Esperança Esteve (PSC), Carles Campuzano (CiU) i Joan Tardà (ERC) han enviat una carta als ministres d'Hisenda, Cristóbal Montoro, i de Sanitat, Ana Mato, a qui els reclamen una reunió per buscar una solució que impedeixi el possible tancament d'aquesta xarxa d'entitats. De fet, l'associació, que oferia activitats a més de 600 persones, ja ha deixat de funcionar aquest gener del 2013.

Tal com explica ICV en la seva pàgina web, en la missiva, els diputats expliquen als dos ministres que l'associació "exposa i demostra documentalment" que es tracta d'un error administratiu en la justificació de la subvenció i que "no existeix mala fe", però que no obstant això se'ls reclama el reintegrament de la subvenció i els beneficis generats gràcies als seus projectes.

Aquesta situació, expliquen els diputats, els impedeix sol·licitar noves subvencions a cap administració ni entitat privada. Malgrat que la xarxa d'entitats admet l'error, "no entén l'actitud d'indiferència del ministeri a l'hora de resoldre aquest error".

stats