Política 04/06/2019

Colau critica que ERC i el PSC prioritzin el "càlcul electoral" pensant en les eleccions catalanes

En un vídeo a YouTube insisteix en el tripartit que socialistes i republicans ja han descartat

Aleix Moldes
2 min

BarcelonaL’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha deixat enrere els mítings i les rodes de premsa diàries i s'ha centrat en la faceta de youtuber, que ja va començar a popularitzar en campanya. Aquest dimarts, segona entrega, amb una crítica directa als "càlculs electorals" d’ERC i el PSC que, segons ella, estan dificultant les negociacions perquè un tripartit d’esquerres governi la ciutat. "En pocs mesos es preveuen eleccions a Catalunya. ERC va darrere els vots de JxCat i el PSC vol recuperar els de Ciutadans. Són estratègies legítimes, però no poden hipotecar el futur de Barcelona", ha lamentat.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Colau ha reiterat que el veto que republicans i socialistes s’expressen a Barcelona l’obliden quan parlen "en altres pobles i ciutats". I això –opina– passa simplement perquè els interessos nacionals estan passant per davant dels de la ciutat. "Els barcelonins ens demanen que superem ja la política de blocs i inaugurem una nova etapa de diàleg i no de confrontació", ha subratllat.

Divendres es reunirà el plenari de Barcelona en Comú i fins aleshores seguiran les reunions (bilaterals) amb ERC i el PSC. Fonts dels comuns afirmen que no tenen cap pressa per arribar a un acord i que seguiran insistint en el tripartit, si cal fins a la data límit. El 15 de juny es constituirà l’Ajuntament de Barcelona i, si no hi ha un acord que arribi a la majoria absoluta sobre la taula, Ernest Maragall serà alcalde perquè representa el partit més votat. Els comuns, ha insistit Colau, no negociaran ni amb Ciutadans ni amb Manuel Valls, tot i que ella podria acabar rebent –sense aparents contrapartides– els vots necessaris que la fessin alcaldessa.

La diferència entre el que li ofereix ERC i el que li ofereix el PSC, ha admès Colau, és que ella només seria alcaldessa si acceptés un pacte amb els socialistes. Ara bé, el terreny de joc canviaria si, en lloc d’un pacte a dos, es parlés d’un pacte a tres i ella fos l’única candidata a l’alcaldia no vetada pels seus socis a l’executiu. En tot cas, aquest escenari continua semblant tan llunyà com el primer dia, i ERC i el PSC han refermat el seu rebuig mutu a compartir govern.

stats