Política 04/06/2018

Ada Colau i Xavier Domènech presenten una proposta per liderar Catalunya en Comú conjuntament

Els noms que acompanyaran els dos líders encara s'han de tancar, però preveuen tenir-los divendres

Europa Press
1 min
Xavier Domènech  i Ada Colau seran dues peces clau en la construcció de la nova confluència d’esquerres.

BarcelonaL'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, i l'actual coordinador de Catalunya en Comú i secretari general de Podem Catalunya, Xavier Domènech, presentaran una proposta per liderar conjuntament la nova direcció dels comuns a Catalunya, segons han explicat a Europa Press fonts de la formació i ha confirmat l'ARA.

La direcció d'ICV i un sector reduït de Barcelona en Comú, encapçalat per Adrià Alemany, van pactar una candidatura alternativa a la que impulsava Domènech que deixava fora de la coordinació l'actual portaveu del partit, Elisenda Alamany, pel seu perfil marcadament sobiranista. Segons van explicar fonts consultades per l'ARA fa uns dies, l'objectiu de Domènech era fer una llista que "obrís l'espai" i dissipés els noms que porten la motxilla de les velles estructures dels partits que integren la confluència.

Els comuns van fundar el partit en la seva assemblea constituent el 8 d'abril del 2017 amb una direcció que era provisional i que ara estan constituint en un procés intern entre tots els actors –Barcelona en Comú, ICV, Podem i EUiA– i que es farà públic el 3 de juliol.

Les mateixes fonts han aclarit que la llista que presentaran els dos líders encara ha de tancar els últims serrells i que la resta de noms que acompanyaran els dirigents en aquesta proposta encara no és definitiva, però esperen tenir-la acabada aquest divendres.

stats