Política 11/11/2017

Colau lamenta el "partidisme nefast" del PSC de "no demanar la llibertat dels presos polítics"

L'alcaldessa de Barcelona reclama a l'assemblea dels comuns que els independentistes "donin explicacions per la seva actuació des de la política"

Anna Mascaró
1 min
Colau lamenta el "partidisme nefast" del PSC de "no demanar la llibertat dels presos polítics"

Sant Adrià de BesòsL'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha carregat aquest dissabte contra el PSC en l'assemblea dels comuns a Sant Adrià de Besòs per anunciar la llista de la coalició amb Podem que concorrerà a les eleccions del 21 de desembre, liderada per Xavier Domènech. Durant el seu parlament, Colau condemnat l'empresonament dels membres del Govern i els líders de l'ANC i Òmnium, Jordi Sànchez i Jordi Cuixart, i ha assegurat que els comuns no practicaran "mai el partidisme nefast de no demanar la llibertat dels presos polítics" perquè no són del seu partit, i ha assegurat que "no entén" que "els companys del PSC" ho hagin fet. "Volem els presos a casa perquè puguin donar explicacions per les seves polítiques de forma democràtica", ha insistit.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"No me'n sé avenir, del que veiem aquests dies", ha insistit Colau sobre el PSC: "No vull pensar què dirien Pasqual Maragall i tots els antics socialistes del que passa avui a Catalunya". "És impensable que avui els socialistes es facin fotos amb el racista d'Albiol", ha retret als socialistes: "Miquel Iceta, on vas?"

Colau ha fet aquestes declaracions el dia en què s'acaba el termini perquè les bases de Barcelona en Comú puguin votar, per via electrònica, si la formació manté el pacte amb el PSC a l'Ajuntament per l'actitud de la formació davant l'aplicació de l'article 155. Tant el PDECat com ERC han demanat en les últimes setmanes a la formació que es posicioni trencant el pacte amb el PSC, mentre que els socialistes li han demanat que refermi el seu compromís de continuar governant conjuntament. Els resultats de la votació se sabran demà a la una del migdia.

stats