CONSELL ASSESSOR
Política 20/12/2013

El CATN proposa un Consell Ibèric o un Consell Catalano-Espanyol per seguir cooperant després de la independència

La idea s'inclou en un dels quatre nous informes lliurats pel Consell Assessor per a la Transició Nacional al Govern

R. Mateos / O. March
1 min
EL CATN reunit aquest divendres al Palau de la Generalitat / MANOLO GARCÍA

BarcelonaEl Consell Assessor per a la Transició Nacional (CATN) proposa que, si Catalunya assoleix la independència, segueixi cooperant amb l'estat espanyol a través de mecanismes que prevegin una relació d'igual a igual. En l'informe, titulat 'Les relacions de cooperació entre Catalunya i l'estat espanyol', se suggereixen dues possibilitats. Una passaria per crear un Consell Ibèric, a l'estil del Nordic Council, en què participarien els quatre estats de la península: Espanya, Portugal, Andorra i Catalunya.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La segona possibilitat suggerida consistiria a crear un marc com el del Benelux, el Consell Catalano-Espanyol, per buscar "les màximes sinergies de cooperació" entre ambdós estats. La idea que es vol transmetre és que la independència no hauria d'implicar una ruptura entre Catalunya i Espanya.

"El procés de transició nacional ha de ser una magnífica oportunitat per tenir unes relacions estretes amb Espanya. Més estretes i constructives que ara, si pot ser", ha explicat el president del CATN, Carles Viver i Pi-Sunyer, que ha explicat que la finalitat del procés "no és la ruptura".

stats