Política 03/05/2016

Cospedal acusa Puigdemont de "voler enganyar" a la UE

La secretària general del PP denuncia que el president català pretenia ser rebut a Brussel·les com a president d'un estat independent

Europa Press
1 min
La secretària general del Partit Popular, María Dolores de Cospedal, ahir en la reunió de la formació a Madrid.

MadridLa secretària general del PP, María Dolores de Cospedal, considera que si el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, no va ser rebut a Brussel·les pels presidents de la Comissió i el Parlament europeus és perquè pretenia rebre el mateix tracte que el cap d'un Estat independent quan en realitat Catalunya és una comunitat autònoma espanyola.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Al seu parer, Puigdemont va voler tenir en les institucions de la UE un tracte com el que té, per exemple, Espanya: "Ha volgut ser tractada com a cap d'un Estat independent i no ho és". Per a Cospedal, Puigdemont "no té clar què és", pretén "enganyar els altres" i que li donin tracte d'alguna cosa que no és, cosa que, ha dit, és més pròpia de "els dibuixos animats".

En una entrevista a la Cadena COPE, recollida per Europa Press, ha explicat que quan ella va ser presidenta de Castella-la Manxa va celebrar diverses reunions amb comissaris europeus i vicepresidents de la Comissió –no amb el seu president ni amb el de l'Eurocambra, perquè mai ho va demanar– i que quan se sol·liciten aquestes trobades des de Brussel·les es pregunta quin és el seu objectiu.

Així, ha relatat que ella demanava veure un comissari per parlar d'un tema determinat. "Si hagués dit vull veure a aquest comissari o al president o un vicepresident per parlar de la independència de Castella-la Manxa, no m'haurien rebut, és lo lògic", ha advertit.

stats