Política 07/12/2015

Cospedal acusa l'independentisme de voler convertir Catalunya en un gueto

Presumeix del FLA i assegura que Rajoy vetllarà pels catalans encara que els governi un "irresponsable" com Artur Mas

Gerard Pruna
2 min
La secretària general del PP, María Dolores de Cospedal, ha fet campanya aquest dilluns a Tarragona / Núria Julià (ACN)

BarcelonaTorn de la secretària general del PP, María Dolores de Cospedal, aquest dilluns a Tarragona. La número 2 dels populars ha volgut fer campanya a Catalunya, on ha tornat a mostrar el seu to més bel·ligerant contra l'independentisme, i l'ha acusat de voler convertir Catalunya "en un gueto". En un míting davant de 200 persones a Tarragona, ha criticat que es vulgui fer que els catalans "siguin estrangers" quan travessen la frontera sud de la província de Tarragona i que els espanyols se sentin estrangers a Catalunya. "Jo aquí a Tarragona em sento al meu país", ha avisat.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La dirigent popular ha insistit que Espanya és "la nació més antiga d'Europa", i ha carregat contra els independentistes per "voler prendre als catalans el seu dret a ser espanyols" i trencar el "seu futur en comú" amb Espanya. La secretària general ha celebrat que ara hi hagi nous partits que també defensen la unitat d'Espanya, però ha reivindicat que el PP fa "molts anys que ho fa en soledat".

Cospedal ha utilitzat el FLA també per fer campanya. Primer, en dir que els catalans ja saben què és patir un govern "irresponsable" que està més preocupat pels seus interessos partidistes que per pagar els farmacèutics. Més tard, en presumir que sigui el govern espanyol qui paga aquestes factures a proveïdors per evitar que el Govern utilitzi els diners per finançar projectes independentistes. "Comprenc que s'enfadin, però això és pertànyer a una gran nació". Una argumentació que ha coronat amb un avís: "Rajoy no deixarà desateses la necessitat dels catalans perquè Catalunya estigui governada per un irresponsable com Artur Mas".

El PP s'ha llançat aquest dilluns a Catalunya a la caça del vot de la gent gran. Al matí, el ministre de l'Interior, Jorge Fernández Díaz, i a la tarda la secretària general del partit, María Dolores de Cospedal, han mantingut trobades centrades en el sistema de pensions. Els populars fien gran part de les seves opcions de victòria al suport d'aquest col·lectiu –així, com a mínim, es desprèn del CIS– i aquest dilluns han volgut refermar aquest vot atiant la por que un govern d'altres partits pugui posar en risc les pensions.

stats