Política 11/02/2019

El Parlament ajorna el pròxim ple per no coincidir amb la vaga del 21-F

El PSC i Cs critiquen que l'independentisme "instrumentalitzi" la cambra

Ara
1 min
Reunió de la mesa del Parlament

BarcelonaLa mesa del Parlament ha decidit ajornar el pròxim ple que s’havia de celebrar a la cambra els dies 20 i 21 de febrer. Aquest dilluns ha fet pública la decisió, presa per la majoria sobiranista de la mesa, per evitar que la sessió coincideixi amb la vaga convocada pel sindicat Intersindical-CSC per al 21-F amb motiu del judici contra els dirigents independentistes.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El sindicat va ajornar la vaga –prevista inicialment per al 7 de febrer– per “garantir que tingui més èxit i una mobilització massiva”, i ha rebut el suport de sectors independentistes, sindicats d’estudiants i Universitats per la República. A més, reclamen derogar la reforma laboral del 2012, un salari mínim català de 1.200 euros mensuals i recuperar algunes de les lleis socials que van ser aprovades pel Parlament i després aturades pel Tribunal Constitucional. La vaga també pretén defensar la igualtat de gènere als llocs de treball.

El ple serà ajornat fins als dies 26 i 27 de febrer, un canvi de data que Cs i el PSC han qualificat de “decisió política”. La polèmica ha arribat a les xarxes, on la diputada del PSC Eva Granados ha dit que es tracta, “una vegada més”, de la “instrumentalització” de la cambra legislativa catalana amb “objectius partidistes” i que això fa patent el “deteriorament de la institució” i la seva “qualitat” de la democràcia.

stats