Política 25/01/2020

Els crítics de Cs impulsen una plataforma després que la gestora passi el corró en el consell general

Els documents d'estatuts i estratègia són avalats àmpliament abans d'arribar a la militància

Ara
2 min
Igea, aquest dimarts durant la roda de premsa a Valladolid.

BarcelonaEl consell general de Ciutadans ha aprovat aquest dissabte les ponències d'estatuts i d'estratègia política que es debatran en el congrés previst per al març sense gairebé canvis respecte als esborranys i sense pràcticament vots en contra. La gestora ha passat el corró i els documents han tirat endavant amb només un vot en contra i una abstenció (105 vots a favor en el d'estatuts i assentiment en el d'estratègia).

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

L'únic vot en contra ha estat el de Fernando Navarro, viceconseller de Transparència i Qualitat dels Serveis de la Junta de Castella i Lleó, i persona de confiança del vicepresident de la Junta i una de les veus més crítiques dins de Ciutadans, Franciso Igea. Navarro fins i tot havia intentat presentar una esmena a la totalitat a la ponència d'estatuts –elaborada pel secretari d'organització, Fran Hervías– rebutjant, entre d'altres, que l'executiva nacional del partit intervingui directament en el nomenament dels principals càrrecs orgànics territorials i que hi hagi un ampli catàleg d'infraccions greus i molt greus per als afiliats –considera que fins i tot existeix "una espècie de delicte d'opinió".

Igea, que recentment ha renunciat al seu càrrec a la gestora de Cs, s'ha mostrat molt contundent les últimes setmanes a l'hora de reclamar que siguin els militants els que escullin directament els seus representants. Precisament amb aquest objectiu s'ha presentat aquest dissabte a les xarxes socials una nova plataforma que impulsen els crítics del partit sota el nom de "Ciutadans ets tu".

Contundència contra els crítics

La d'Igea no és l'única veu crítica dins de Ciutadans, però sí una de les que més molesta. Segons informa Europa Press, malgrat que el to de la reunió del consell general ha estat "suau", fins i tot quan la gestora ha respost algunes peticions d'un altre sector crític (Compromís Ciutadà), la resposta a Navarro ha estat "més agressiva", acusant-lo segons diverses fonts d'actuar "amb mala fe".

Els grups crítics confien que els seus plantejaments, que en òrgans interns pràcticament no tenen cabuda, comptin amb un suport majoritari entre la militància, que serà ara la que avaluï les ponències del partit, abans que arribi el moment de debatre-les al congrés del març, que escollirà la nova direcció de Ciutadans.

Inés Arrimadas és la principal candidata a rellevar Albert Rivera com a líder del partit taronja, però els crítics amenacen amb plantar cara si segueix defensant les tesis de l'antiga direcció.

stats