Política 28/12/2018

Cs reitera que Vox no formarà part de l'acord a Andalusia i carrega contra el PP per no "assabentar-se'n"

Villegas diu que la negociació està quasi tancada

Sònia Trujillo Morera
2 min
El secretari general de Ciutadans, José Manuel Villegas, aquest divendres en roda de premsa a la seu del partit

MadridEl secretari general de Ciutadans, José Manuel Villegas, ha reiterat aquest divendres, a la roda de premsa de balanç de l'any, que no hi haurà "un tripartit" al govern andalús, en referència a un possible acord amb el partit d'extrema dreta Vox. I ha carregat contra el PP per unes declaracions del seu líder, Pablo Casado, que va dir que l'escenari d'Andalusia era un preludi de noves aliances entre Vox, Cs i el PP en tots els àmbits. Villegas ha sentenciat que Casado "no s'assabenta del que està passant a Andalusia".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Des que van començar les negociacions, Cs ha manifestat el seu desacord amb el fet que Vox en formi part. Perquè, a parer seu, l'acord passa pel PP i Ciutadans, i la resta de partits, i ha apel·lat directament a Vox i el PSOE, l'únic que han de fer és "no bloquejar-lo" i permetre que Andalusia "iniciï una nova etapa de canvi". També ha avançat que l'acord està gairebé tancat. El secretari general de Ciutadans, a més, ha afirmat que el que volen amb aquest acord és que tots els grups tinguin representació a la mesa del Parlament andalús.

Malgrat això, Villegas ha hagut de respondre sobre el suport que va rebre de Vox la candidata de la seva formació, Marta Bosquet, per poder ser presidenta del Parlament andalús, ja que ho va aconseguir amb 59 vots a favor, és a dir, amb els del PP, Cs i també el partit d'extrema dreta. Preguntat per si havien permès una "subrogació" d'un pacte PP-Vox, Villegas ho ha descartat i ha tornat a dir que la seva actuació sempre ha anat encaminada a aconseguir que tots els partits estiguessin "representats", i ha aprofitat l'ocasió per recriminar a la formació d'esquerres Endavant Andalusia la seva decisió d'"excloure's de la mesa".

A més, Villegas ha evitat respondre si, en cas que finalment es fes alguna concessió al partit d'extrema dreta –com acceptar alguna de les seves mesures o fins i tot que la formació entrés al govern andalús–, Cs preferiria quedar-se a l'oposició, i ha afirmat que "l'únic escenari que preveuen és un acord" amb el PP i que, en cas que aquesta hipotètica situació es produís, ja veurien les decisions que prendrien.

stats