DIARI DE CAMPANYA DEL PSC
Política 19/05/2015

El pas de Pedro Sánchez per Girona

El líder del PSOE visita la ciutat i serà el plat fort de l'acte central del PSC aquest dimarts al vespre

Sara González
2 min
Membres de la llista del PSC a Llançà han anat a Girona a rebre Pedro Sánchez

GironaPluja. Dia gris. A l'auditori Josep Irla està tot preparat per encarar 'El gran dia de Girona'. Era el 19 de setembre del 1809, durant la Guerra del Francès, quan la ciutat va sortir a defensar-se d'un assalt d'infanteria de les tropes napoleòniques. L'escena, reproduïda en un majestuós quadre de Ramon Martí Alsina, ha de rebre uns socialistes que estan en peu de guerra malgrat saber que la batalla, almenys allà, està perduda i només resta esperar sortir-ne lleument ferit. Però sí, aquest dimarts és el seu gran dia.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El líder del PSOE, Pedro Sánchez, ve a insuflar moral. Podria haver anat a Cornellà o a l'Hospitalet per donar-se un bany de masses, però decideix fer una visita de consol als gironins. Ja no és temps de flors. Ni per a la ciutat ni per als socialistes, que van governar la ciutat durant 32 anys i que l'any 2011 van veure com CiU es quedava l'alcaldia. Sumen, a més, un mandat convuls. El pròxim diumenge es produirà una situació insòlita: Sílvia Paneque, l'única regidora que ha mantingut el carnet del PSC, s'enfrontarà als seus excompanys de partit. Uns concorren amb MES aliats amb ERC. Una altra, Glòria Plana, d'Avancem, ho fa amb CiU. De la batalla interna passen ara a la lluita final per veure qui s'emporta la medalla de la centralitat socialista.

Però tot i tractar-se d'un territori hostil, Sánchez té la sensació de jugar a casa. El rep, de fet, un grup de fans molt extens que són insaciables: fotografies, 'selfies', autògrafs o simplement l'intercanvi d'un somriure de qui podria ser anomenat el Ken del PSOE. Membres de la llista de Llançà fins i tot s'han desplaçat a Girona lluint samarretes i mocadors vermells, clavells al cabell i onejant una bandera del PSOE. "Guapo, guapo i guapo!", criden.

Sánchez no els promet res de nou. La reforma federal de la Constitució que ha de suposar una nova relació entre Catalunya i Espanya. Però l'auditori agraeix qualsevol gest ara que les cames els fan figa.

El plat fort de la jornada, però, es reserva per a aquest dimarts al vespre, quan el PSC exhibirà bona part de la seva artilleria. D'entrada, dues alcaldesses consolidades: la de l'Hospitalet, Núria Marín, i la de Santa Coloma de Gramenet, Núria Parlon. Després, el triumvirat estrella: Jaume Collboni, Miquel Iceta i el mateix Sánchez. Aquest hauria de ser –per norma, generalment ho són– l'acte més multitudinari de la campanya del PSC, el gran míting que més 'groupies' arrossegui. Sense clavells i sense banderes, el PSC en té prou que portin paperetes socialistes.

stats