DIARI DE CAMPANYA DE CATALUNYA SÍ QUE ES POT
Política 20/09/2015

Un Rabell rebatejat com a 'Robell' que vol ser al rovell

El cap de llista de Catalunya Sí que es Pot és el cap de llista menys conegut de les eleccions del 27-S

Sara González
2 min
Paperetes del míting de Catalunya Sí que es Pot

SabadellSabadell. Antic feu socialista. La ciutat que Manuel Bustos va situar al bell mig del mapa de la corrupció a les últimes eleccions catalanes. Colpejada durament pel cas Mercuri, intenta tres anys després refer-se i deixar enrere, tal com ha definit el líder d'ICV, Joan Herrera, les "xoriçades" amb un nou govern municipal d'esquerres i independentista. Però el votant del PSC segueix tenint pes a la ciutat i Catalunya Sí que es Pot s'arromanga per pescar-lo.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Fira de Sabadell. Un escenari que consta al sumari del cas Mercuri. Centenars de persones comencen a omplir el pavelló. Els socialistes tenen en aquests moments el seu minut de glòria a la campanya amb una Festa de la Rosa que ha aconseguit que la Pineda de Gavà estigui plena com un ou. Tothom coneix Pedro Sánchez. I Miquel Iceta ha guanyat notorietat després dels seus cops de maluc a ritme de Queen. A Sabadell, els del Sí que es Pot acaben sumant més de 2.000 assistents. Tothom coneix Pedro Sánchez. Però, qui és Lluís 'Robell'? Així ha batejat l'organització local el cap de llista de la confluència d'esquerres.

Fins ara, un tal Lluís Rabell era el candidat. La seva cara penja dels fanals de tot el país però no es queda a la retina dels ciutadans. Quan només falta una setmana per al 27-S, Catalunya Sí que es Pot és, sobretot, Podem i Pablo Iglesias, tal com ell mateix reivindica al seu avatar. Rabell és el cap de llista menys conegut i ha tingut poc temps perquè els ciutadans en recordin el nom.

Errejón i Iglesias arrenquen l'eufòria del públic. Quan parla Rabell (Robell per als assistents) demostra que cada dia se sent més còmode a l'escenari. Però, tot i això, no pot evitar que en prendre la paraula hi hagi assistents que doninl'acte per acabat i se'n vagin. La gana es fa notar. I més en un míting que arrenca diumenge al migdia i dura dues hores. Catalunya Sí que es Pot encara la recta final de la campanya traient a l'escenari tota la seva artilleria -des de Joan Herrera fins a Joan Josep Nuet- per mirar de capgirar les enquestes. Tot per intentar, com sigui, situar Rabell al rovell de l'ou.

stats