Política 26/07/2019

El govern espanyol aprova una partida de 100 milions per als nous sistemes de control a Rodalies

La vicepresidenta en funcions, Carmen Calvo, diu que la coalició és "una via tancada"

Germán Aranda
2 min
Un tren de Rodalies a plaça Catalunya

MadridUn dia després de la investidura fallida de Pedro Sánchez, la vicepresidenta en funcions del govern espanyol, Carmen Calvo, ha comparegut per explicar les últimes decisions del consell de ministres i repassar la situació del ja excandidat. Per ara, el rei Felip VI ha anunciat avui que no començarà una segona ronda de consultes per nomenar candidat a la presidència.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Entre les mesures aprovades pel consell de ministres, el govern espanyol ha aprovat una partida de 100 milions per millorar la línia de Rodalies entre Manresa, Barcelona i Sant Vicenç de Calders.

Sobre la investidura, la vicepresidenta ha trigat a expressar-se, però finalment ha assegurat que "la via de la coalició està tancada". Ha assegurat que "les dretes no han fet la seva feina" de desbloquejar la investidura de Sánchez i ha tornat a responsabilitzar Iglesias i Podem, ja que "han refusat una oferta realista, equilibrada", i una "oportunitat històrica". Calvo reconeix la "responsabilitat d'Iglesias en les dues investidures fallides" i diu que haurà de "reflexionar" per a un "rècord lamentable per a l'esquerra espanyola d'haver sigut el protagonista dues vegades amb un candidat socialista".

"Ara no hi ha candidat", ha recordat Carmen Calvo, ja que el rei Felip VI no ha arrencat la ronda de consultes, però ha insistit que si no hi ha suports dels partits a Sánchez "es repetiran les eleccions". Calvo ha dit que "seguirà treballant" amb la resta de líders polítics i s'ha distanciat de la idea de fer un govern de coalició, però ha trigat a tancar la porta al govern de coalició. "Al govern de coalició li ha tancat les portes Unides Podem", ha dit la vicepresidenta, sense deixar clar en un principi si hi haurà un segon intent. "Toca explorar altres situacions", ha dit, tanmateix, i finalment ha assegurat que "aquesta via està tancada".

stats