Publicitat
Publicitat

POLÍTICA

PSOE i IU lamenten que Dívar ajorni la dimissió

Els dos partits donen per feta la renúncia al càrrec del president del Consell General del Poder Judicial (CGPJ), però opinen que hauria d'haver tingut lloc aquest dissabte

PSOE i IU han donat per feta la dimissió del president del CGPJ, Carlos Dívar, però han lamentat que no es materialitzi fins dijous de la setmana vinent, tal com ho ha anunciat el magistrat aquest dissabte al migdia.

El secretari socialista de Relacions Institucionals i Política Autonòmica, Antonio Hernando, ha explicat en un comunicat que "cada dia que Carlos Dívar és al capdavant del CGPJ i del Tribunal Suprem és un dia més de descrèdit per a la institució i per al conjunt de la justícia". Hernando ha considerat que les raons perquè dimiteixi són les mateixes aquest dissabte que dijous que ve, però ha insistit que "el sentit institucional hauria d'haver portat" Dívar a fer-ho aquest cap de setmana i no assistir als actes del bicentenari de la creació del Tribunal Suprem que se celebren la setmana vinent.

També, en un comunicat, el diputat d'IU i portaveu del seu grup a la Comissió de Justícia del Congrés, Gaspar Llamazares, ha retret a Dívar que hagi volgut allargar una "agonia" que "no mereix la carrera judicial". "Carlos Dívar portava ja temps cessat judicialment i democràticament, encara que en aquest mateix temps s'hagi volgut seguir aferrant a un càrrec del qual, per la seva actuació, va deixar d'estar a l'altura, moralment i professionalment", ha subratllat Llamazares. Per tot això, des d'IU només s'espera que no hi hagi "cap sorpresa d'última hora i que es giri full el més ràpid possible" de manera "rotunda i contundent".

La veu del poble

Etiquetes

Més continguts de

La veu del poble
PUBLICITAT

Totes les dades, notícies i anàlisis per entendre la convocatòria electoral

Vés-hi
PUBLICITAT
PUBLICITAT