Política 27/11/2012

El PSC suspèn Bustos com a secretari de política municipal del partit però no com a alcalde

L'alcalde de Sabadell deixa només el càrrec orgànic, però continuarà al capdavant de l'Ajuntament

Sara González
1 min

BarcelonaL'alcalde de Sabadell, Manuel Bustos, deixa la secretaria de política municipal del PSC però continuarà al capdavant de l'Ajuntament arran de la imputació en el cas de presumpta corrupció urbanística del Vallès Occidental. Ho ha anunciat aquest dimarts a la tarda el secretari d'Organització del partit, Daniel Fernández, que al cap de poca estona ha rebut la notificació oficial de la seva pròpia implicació i ha quedat suspès després de posar el seu càrrec també a disposició del partit.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"He parlat amb Bustos i tinc la convicció que el procediment judicial servirà per demostrar la seva plena innocència", ha assegurat Fernández en una roda de premsa a la seu del PSC a Barcelona, enmig d'un ambient de molt de nerviosisme perquè la notícia de la implicació del secretari d'Organització ha transcendit justament pocs minuts abans d'aquesta compareixença davant dels mitjans de comunicació.

"Des del respecte de la presumpció d'innocència, l'alcalde de Sabadell m'ha demanat la suspensió dels càrrecs orgànics que ocupa. Des de la confiança de l'honorabilitat, anuncio la suspensió de Bustos com a secretari de política municipal del PSC", ha dit amb solemnitat Fernández.

Aquesta mesura, però, queda al marge del càrrec electe de Bustos, de manera que continuarà com a alcalde. "En el cas Pretòria, l'alcalde va ser empresonat i per això se'l va fer dimitir com a alcalde. La situació no és la mateixa", ha argumentat. I sobre la situació de Montserrat Capdevila, tinent d'alcalde d'Economia de Sabadell, ha dit que no està imputada i que "només li han escorcollat el despatx", com la resta de dependències municipals.

stats