Política 27/11/2012

El secretari d'Organització del PSC, suspès del càrrec en ser implicat en un cas de tràfic d'influències

Daniel Fernández ha posat el seu càrrec a disposició del partit en rebre la notificació de la implicació

Ara
2 min
Daniel Fernández, a la seu del PSC després de conèixer les dades del sondeig a peu d'urna de les eleccions del 25-N / PERE VIRGILI

BarcelonaEl secretari d'Organització del PSC i cap de la campanya que es va acabar diumenge, Daniel Fernández, ha estat suspès del seu càrrec, que ell mateix ha posat a disposició del partit, després que aquest dimarts a mitja tarda hagi rebut la notificació que li confirma que està implicat en l'operació Mercuri, la investigació contra la corrupció urbanística amb l'epicentre a Sabadell.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El nom de Fernández ha transcendit a primera hora d'aquest dimarts a la tarda, hores després de l'escorcoll de l'Ajuntament de Sabadell i de la imputació de l'alcalde de la capital vallesana, Manuel Bustos, i de l'alcaldessa de Montcada i Reixac, Maria Elena Pérez, a més del cap de la Policia Local de Sabadell i d'una quinzena de persones més. Una conversa telefònica de Fernández amb Manuel Bustos i una altra de Maria Elena Pérez, també amb Bustos, hauria portat a la implicació del secretari d'Organització socialista i de l'alcaldessa.

Ni Fernández ni Pérez no estan vinculats a la trama de corrupció urbanística, però amb aquestes dues converses amb Bustos d'intermediari –l'alcalde de Sabadell tenia el telèfon intervingut pel cas principal– es va descobrir que secretari d'Organització del PSC va demanar a l'alcaldessa de Montcada que donés feina a una coneguda seva, tot i que havia suspès l'oposició per entrar a treballar a l'Ajuntament. Ho va demanar i ho va aconseguir, segons els investigadors, fet que suposaria un delicte de tràfic d'influències, que és el que s'atribueix a Fernández i Pérez.

I, a més a més, la implicació de Fernández només és un primer pas. És diputat al Congrés i, per tant, és aforat. Per aquesta condició, el seu cas s'haurà de tractar a part al Tribunal Suprem, que haurà de decidir si se li retira l'aforament que impedeix que sigui processat. Si el cas va endavant, s'instruirà i es jutjarà a Madrid, per separat de la resta de l'afer.

Precisament, com a secretari d'Organització del partit, Fernández ha convocat una roda de premsa aquesta tarda per explicar que Bustos havia estat suspès com a secretari de Política Municipal del PSC amb el mateix procediment.

Fernández ha recordat que "el partit té el criteri establert de la transparència i la presa de decisió immediata quan la confiança afecta membres del partit".

En aquell moment, el secretari d'Organització encara no havia rebut la notificació de la implicació, però ha admès: "És possible que després d'una trucada que haig de fer, es formalitzi". Tot i així, ha afirmat que està "molt tranquil" perquè té "la certesa" que no ha comès "cap tipus de delicte". "La meva tranquil·litat personal és màxima", ha conclòs.

stats