POLÍTICA
Política 26/09/2012

Rivera: "Em fan la mateixa por els colpistes que van en un tanc que els colpistes que van en un Audi A8"

C's acusa el president d'antidemòcrata i de ser "el president d'una part de Catalunya contra l'altra"

Marc Toro
2 min
Albert Rivera, a l'esquerra, aquest dimecres al Parlament / ORIOL CAMPUZANO / ACN

Barcelona"Em fan la mateixa por els colpistes vestits de verd que van en un tanc que els colpistes amb corbata que van en un A8". Aquesta ha estat una de les frases del líder de C's, Albert Rivera, al debat de política general, en aquest cas en referència a les paraules del portaveu del Govern, Francesc Homs, en què va insinuar que l'exectutiu es plantejava que el Parlament declarés la independència. "De veritat té Kosovo com a model? Vol plantejar una ruptura unilateral com diuen membres del Govern?", ha preguntat.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Rivera ha carregat durament aquest dimecres contra l'acció de govern del president, Artur Mas, a qui ha titllat de "fugitiu de la seva mala gestió". Ha lamentat que aquesta hagi estat "la legislatura del Cas Palau, el Cas Campió o el de les ITV" quan havia de ser la de la "lluita contra la corrupció", i també ha lamentat que "Catalunya estigui en fallida" i sigui la "Comunitat autònoma més endeutada d'Espanya" quan havia de ser "la legislatura de la recuperació econòmica".

Així mateix, el diputat de C's ha acusat Mas "d'escoltar només els que li donen la raó" i de ser "el president d'una part de Catalunya contra l'altra". En lloc d'això, Rivera ha assegurat que "el poble de Catalunya té 7.400.000 identitats" i ha afirmat que "cap identitat serà imposada" i que no tolerarà que el president "ens digui qui són els catalans bons i els dolents". Si el que vol és portar-nos a Ítaca, li direm que la solució és canviar els governs com el seu", ha dit Rivera, i ha afegit: "No serem a aquest cantó del riu, perquè no tenim costat, Catalunya som tots".

Davant aquesta intervenció, Mas ha acusat al diputat de C's d'utilitzar "el discurs de sempre" i de "parlar en nom d'un país sencer". "Vostès tenen un públic al qual li agrada això, com més demagògia i més canya millor", ha dit el president, i ha retret a Rivera haver fet "imprecisions molt grans i molt greus", en referència al seguit de dades que ha descrit en la seva intervenció com a crítica al Govern.

stats