Política 15/01/2013

La declaració de CiU i ERC remarca que "Catalunya és un subjecte polític i jurídic sobirà"

El text elimina les referències a l'estat propi i aposta pel diàleg amb l'estat espanyol i per un procés "escrupolosament democràtic"

Ara
1 min
Artur Mas i Oriol Junqueras, a la foto durant la firma de l'acord de governabilitat, són ara president de la Generalitat i cap de l'oposició, respectivament.

BarcelonaLa proposta de resolució de declaració de sobirania pactada entre CiU i ERC, i que aspira a recollir el suport d'ICV-EUiA, PSC i CUP, elimina tant del preàmbul com de l'articulat les referències a l'estat propi, però posa l'accent al seu article primer: "El poble de Catalunya té, per qüestions de legitimitat democràtica, caràcter de subjecte polític i jurídic sobirà". També, per tal d'ampliar més suports, ha canviat el nom: en lloc de 'Declaració de Sobirania del poble català' ara es diu 'Declaració de Sobirania sobre el dret a decidir del poble Catalunya'.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El text remarca, en l'article segon, que "el procés del dret a decidir serà escrupolosament democràtic, garantint especialment la pluralitat d'opcions i el respecte a totes elles a través de la deliberació i el diàleg en el si de la societat catalana, amb l'objectiu que el pronunciament que en resulti sigui l'expressió majoritària de la voluntat popular". En aquest sentit s'aposta pel diàleg "amb l'estat espanyol, les institucions europees i el conjunt de la comunitat internacional", el manteniment de la "cohesió social" i l'aprofitament de "tots els marcs legals existents".

stats