Política 28/09/2017

Directors de centres escolars demanen al Govern que els suspengui del càrrec

Volen més "protecció jurídica" davant de la celebració del referèndum

Acn
2 min
Una aula d'una escola innovadora de Barcelona

BarcelonaCom a resposta al neguit, la tensió i la pressió que reben, un grup de directors de centres educatius públics de Catalunya, escoles i instituts han demanat al Govern que els destitueixi temporalment de les seves funcions com a mesura de protecció per garantir que puguin exercir tots els drets amb llibertat. Ho ha avançat el diari 'La Vanguardia' aquest dijous, i la presidenta d'AXIA, l'Associació de Directius de l'Educació Pública de Catalunya, Isabel Sànchez, ho ha confirmat a l'ACN i ha comparat la mesura amb la que va anunciar aquest dimecres el conseller de Salut, Toni Comín, en posar-se al capdavant dels consorcis sanitaris per eximir de responsabilitat els fins ara presidents i garantir el dret a vot dels professionals. Precisament aquest dijous les direccions dels centres han rebut una carta de la consellera d'Ensenyament, Clara Ponsatí, on se'ls reitera que no tenen cap responsabilitat en l'organització del referèndum.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Des d'AXIA es demana que Ensenyament prengui la iniciativa per evitar que la responsabilitat de l'obertura dels col·legis pugui recaure en els equips directius d'escoles i instituts que s'han previst com a locals de votació aquest diumenge durant el referèndum. D'aquesta manera, tal com ha recalcat Sànchez, es donaria una ''protecció jurídica'' que no consideren que estigui garantida amb les cartes i comunicats que ha fet la mateixa consellera d'Ensenyament, Clara Ponsatí, en què recalca que la responsabilitat no és dels directors.

Sànchez considera que els directius dels centres tenen un doble paper aquests dies, d'una banda com a ciutadans i de l'altra com a servidors públics, i qualifica de ''tessitura complicada'', la que s'està donant les últimes setmanes. Des d'AXIA també es recalca que els directius s'adhereixen a tots els manifestos en defensa dels valors democràtics i la llibertat d'expressió. AXIA espera la resposta d'Ensenyament abans de prendre cap altre tipus de mesura per demostrar ''prudència i serenor'' davant els esdeveniments.

L'associació, que agrupa uns 400 directius, admet que aquests dies s'estan vivint situacions de dubte i d'incertesa i que els equips directius transmeten missatges de calma a tota la comunitat educativa perquè consideren que la ''cura'' dels alumnes és la prioritat.

stats