Política 01/04/2016

Domènech: "Aritmèticament, Ciutadans és un partit bastant inútil"

El líder d'En Comú Podem avisa que no acceptaran cap "succedani" del referèndum

Ara
2 min
Xavier Domènech, en l'entrevista a TV3

BarcelonaPerquè les converses entre Podem i els socialistes prosperin, el PSOE ha de donar per extingit el pacte amb Ciutadans. Aquesta és la condició que posa el líder d'En Comú Podem, Xavier Domènech, per poder seguir negociant, per una banda, el referèndum amb el PSC i perquè Pablo Iglesias s'obri seriosament a facilitar un govern presidit per Pedro Sánchez. "Aritmèticament, Ciutadans és un partit bastant inútil", ha sentenciat en una entrevista a TV3.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Domènech ha subratllat que el futur govern d'Espanya no pot defugir la crisi territorial i que "qualsevol altra cosa diferent a un referèndum sobre la independència" no seria una solució i que, per tant, no acceptaran cap "succedani". El líder de la confluència d'esquerres ha admès que el referèndum és una qüestió "tabú" dins del PSOE però considera que en el PSC "hi ha hagut un avenç", un fet que queda demostrat des del moment que dirigents com Miquel Iceta i Carme Chacón asseguren que estarien disposats a afrontar un referèndum com el del Quebec.

La clau, segons Domènech, és la celebració d'un referèndum sobre la independència en què es "doti de contingut" el 'no'. És en aquest sentit que tindria cabuda el discurs de l'Espanya federal sense necessitat, ha dit, d'esperar a la reforma de la Constitució.

Amb tot, la secretària d'Estudis i Programes del PSOE, Meritxell Batet, ha afirmat aquest divendres en una entrevista a RNE que és inviable que PSC i En Comú Podem puguin trobar una solució sobre la celebració d'un referèndum d'autodeterminació a Catalunya en assegurar que l'única sortida passa per la reforma de la Constitució.

Batet ha abonat que els dirigents del PSC, Miquel Iceta, i d'En Comú Podem, Xavier Domènech, intentin consensuar una proposta per abordar el debat sobiranista a Catalunya, sempre que no contempli la consulta entre els catalans que demanda Podem.

stats